יום חמישי, 27 בדצמבר 2012

מקלות הכוסמין של אלון

בכל פעם שאלון ורחלה מגיעים לארוחה, אני יודעת שאזכה למאפה משובח. מאז שהפסקתי לאכול חיטה – ההפתעות רק משתבחות. בפעם האחרונה הגיע זר של מקלות כוסמין,מקלות כוסמין - culinati שגם זוללי החיטה זנחו את ככרות הלחם וטרפו אותם בלי לקחת שבויים.
הצלחתי לחלץ טעימה, וכמובן הבנתי למה. מיד התחלתי להפעיל לחץ בלתי מתון על אלון למתכון ולאספקה שוטפת. הפשרה שהגענו אליה הולידה את הפוסט הנוכחי להנאת כולם.
בונוס קטן-גדול – פנקו עצמכם בשיטוט בבלוג הצילומים של אלון – אוכל רחוב ושווקים, צילומים נהדרים וגם מתכונים שווים.
חומרים:
מקלות כוסמין - culinati
  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא/קמח מלא
  • 2 כפות סוכר חום
  • 10 גר’ אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 100 גר’ חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, או מומסת קלות במיקרו)
  • 1.5 כוסות ריוויון (או יוגורט ומים חצי חצי)
  • 1/4 כוס שומשום (מלא)
הכנה:
לחמם תנור ל-220 מעלות.
לערבב את כל חומרי הבצק.
מקלות כוסמין - culinati
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה וחצי.
מקלות כוסמין - culinati
לרדד על משטח מקומח למרובע של כ-35*35 ס”מ.
מקלות כוסמין - culinati
למרוח הבצק במים
מקלות כוסמין - culinati
לפזר שומשום ומלח גס ולחתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
מקלות כוסמין - culinati
לפתל כל רצועה ולהניח על תבנית אפיה שטוחה עם נייר אפיה, תוך הידוק הקצוות לנייר
מקלות כוסמין - culinati
לאפות 15 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים. להוציא ולהניח על רשת צינון
מקלות כוסמין - culinati
להתאפק לפחות 5 דקות (קשה, אך לא בלתי אפשרי), להכין מטבלים (או לא) בצד, ולחסל.
כאן יש לנו חומוס כרובית ומטבל פלפלים קלויים שאי אפשר להפסיק לאכול:
מקלות כוסמין - culinati

תגובה 1: