יום חמישי, 27 בדצמבר 2012

חומוס כרובית

במסגרת סדרת המטבלים שאני מנסה חדשות לבקרים, גם הכרובית עברה את המכבש, ומה שיצא ממנה הוא “חומוס כרובית”.
חומוס כרובית - culinati
לוקחים:
חומוס כרובית - culinati
  • כרובית בינונית
  • מיץ מלימון אחד (כ-30 מ”ל)
  • 30 מ”ל שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 כף טחינה גולמית (טחינה אתיופית – מומלצת ביותר)*
  • בלנדר
חומוס כרובית - culinati
את הכרובית שמים הפוכה בסיר מלא מים, ומבשלים מכוסה עד לריכוך חלקי.
חומוס כרובית - culinati
מוציאים מהמים, זולפים מעט שמן זית ומלח ושמים בתנור בחום בינוני לייבוש.
חומוס כרובית - culinati
מפוררים את פרחי הכרובית וטוחנים בבלנדר עם שאר החומרים עד שחלק לגמרי.
חומוס כרובית - culinati
* כמות הטחינה יכולה להיות מעט גדולה יותר לטעם “חומוסי” מובהק יותר.

5 תגובות:

  1. טוב תשמעי, עוד לא טעמתי את זה, אבל זה פשוט נראה ונקרא אליפות (בכלל הגעתי בגלל המקלות כוסמין). את יודעת כמה שאני נלחם ב-"אני הרע" שרוצה כל הזמן חומוס ושווארמה וכאלה, וזה פשוט נראה אליפות אמיתית!

    ינוסה מיידית (טוב, לא מיידית, עוד אין לי תנור, אבל מיד שיהיה).

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חייבים תנור - המטרה היא פשוט לייבש את עודפי המים - אפשר בזהירות בסיר ריק.

      מחק
    2. למה לא על חבל כביסה?

      מחק
  2. חבל כביסה זה כל כך סיקסטיס! פשוט לקחת מאוורר.

    השבמחק