אני יודעת שהמבינים אומרים לשים בבריין את שוקי האווז לפני
הבישול.
בטח יש עוד דברים שהם מעוללים לשוקיים לפני בזמן ואחרי.
השיטה שלי היא הכי "פשוטה" אבל מוכיחה את עצמה כל
פעם מחדש.
חומרים:
·
שוקי אווז –
שיכנסו בשכבה אחת בסיר/תבנית עמוקה.
·
שומן אווז –
לכיסוי השוקיים בסיר.
·
2-3 בצלים
·
10-20 שיני
שום קלופות
·
טימין יבש/טרי
·
מלח
·
פלפל שחור
גרוס
הכנה:
1.
לטגן את שוקי
האווז על העור עד השחמה. לא להעמיס על המחבת, ולנקות אותה בין המחזורים.
2.
מרפדים שכבה
של טבעות בצל על תחתית הסיר.
3.
מניחים את
שוקי האווז בשכבה אחת.
4.
מפזרים את
הבצל שנותר ושיני השום.
5.
מתבלים במלח
(קצת פחות ממה שחושבים שצריך), פלפל וטימין.
6.
שופכים את
שומן האווז על כל הבלגן ומכסים את הסיר. אם זו תבנית או סיר בלי מכסה – סוגרים עם
נייר כסף, ומכניסים לתנור על 170 מעלות לחצי שעה.
7. מורידים את הטמפרטורה בתנור לכ-95-120 מעלות (תלוי בתנור - צריך לראות בעבוע קל מאד בשומן, ממש סף רתיחה) לפחות ל-5 שעות עד שהבשר נופל מהעצמות.
8.
מעבירים
בזהירות את השוקיים לתבנית שטוחה ושמים בגריל של התנור על טמפרטורה הגבוהה ביותר
לדקות ספורות להשחמת העור.
9.
מעבירים לצלחת
הגשה ומפרקים.
למה מעט מלח בבישול? קודם כל אני לא אוהבת מלוח. דבר שני,
הכי כיף לפזר מעט מלח גס שמתפצח בפה על האווזים ממש לפני שאוכלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה