כבר הרבה שנים שאין אצלי שום אבקות, קופסאות שימורים, אוכל מוכן או מזון מעובד כלשהו. חוץ מטונה…
אז החלטתי שזהו, נמאס לי, ואני רוצה להכין לבד. בשלב הראשון עשיתי טונה מעושנת לפי המתכון "עישון בסיר". קניתי טונה קפואה בסופר (רציתי להשאר בגבולות העלויות הסבירות). אז יצא די טעים אך יבש משהו. דחיסה בצנצנת עם מספיק שמן זית ולימון עשו את העבודה. אבל לא תמיד בא לי מעושן, אז הפעם עשיתי סו-ויד.
מתחילים במרינדה של שמן זית, לימון וצ’ילי. כמובן שאפשר לשים דברים אחרים כמו עשבי תיבול או תבלינים אחרים שאוהבים.
מייבשים את נתחי הטונה היטב וממליחים
שמים בשקית ziplock או ואקום ומכניסים למיכל/סיר בטמפרטורה של 54 מעלות ל-45 דקות.
מוציאים מהסו-ויד לשוק פריז
לאחר שהתקרר מוציאים מהשקית ומסננים את הנוזלים
מועכים כאוות נפשכם
ומוסיפים שמן זית ותיבול רצוי. אצלי, כידוע זה לימון וצ’ילי. טועמים לבדוק אם צריך להוסיף מלח ומצנצנים…
טוב, רצתי לבצע את המתכון ויצא נפלא לגמרי. אחרי זה ראיתי שגם את הפוסט שלך על עישון בסיר עשיתי ואני תוהה למה הפוסטים רחוקים כל כך אחד מהשני… חבל :)
השבמחקחוץ מזה, את יודעת איך לבצע את המתכון אבל לעקר אחר כך כדי שאוכל להכין מראש ערימה ?
המון תודה על הפוסטים וממש מקווה שיהיו עוד
תודה. למה הכוונה לעקר? אני שמה כל חתיכה בשקית נפרדת ומקפיאה אותם. כשאני רוצה להשתמש - מפשירה במקרר או בסוויד ב-2 מעלות פחות מהבישול.
מחקיהיו עוד פוסטים :) זה רק תחביב אז לא תמיד יוצא...