כבר שנים אני מכינה את הדבר הזה, שחוץ מניקוי וחיתוך הכרישה אין פה בכלל עבודה ויש בו 3 רכיבים: כרישה, מעט שום ושמן זית. אה, גם קצת מלח. וכבר פרסמתי מתכון לקונפי דומה אבל שמרכזו בשום. מסתבר, שהגרסה הזו ממכרת את כל אורחי, ולא אכפת להם במה אני מאכילה אותם, בתנאי שיש גם את “הדבר הזה עם הכרישה”.
* קונפי – שיטת בישול של שימור (לרוב בשומן). הבישול נעשה בחום נמוך מאד ולאורך זמן.
אז קבלו בהופעת בכורה את ההוראות המסובכות להפליא ל”דבר הזה”:
רכיבים:
1 ק”ג כרישה
5-8 שיני שום
150 מ”ל שמן זית
סיר קטן/בינוני
מקטין להבת גז - https://bit.ly/2Gw0AS2
מעט מלח
* הכמויות לא צריכות להיות מדוייקות לגמרי, כל בערך יוצא טוב.
הכנה:
מנקים וחותכים את הכרישה לפרוסות דקות.
שמים את כל הכרישה בסיר שיכיל אותה טריה – גם אם זה מגיע לקצה, תוך כמה דקות המסה יורדת.
זורקים לסיר את השום ויוצקים שמן זית ומעט מלח.
שמים מכוסה על אש קטנה. בודקים ומערבבים מידי פעם - רואים שהאש לא חזקה מידי ולא נדבק לתחתית.
לאחר שמתחמם ומתחיל בעבוע עדין, מורידים את האש עד כמה שניתן ומשתמשים במקטין הלהבה. הרעיון הוא שלא תהיה רתיחה בכלל אלא בישול בשמן חמים.
מבשלים מכוסה כשעה או יותר – הכל צריך להיות רך מאד ומעיך במזלג.
מורידים את המכסה וממשיכים לבשל עד להתאדות כל המים. הנוזלים שנשארים צריכים להיות השמן בלבד.
אפשר להשאיר ולהגיש כמו שהוא, למעוך במזלג או מועך פירה או ממש לטחון לממרח – נסו ותבחרו את המרקם החביב עליכם.
העבירו לצנצנת נקיה. ניתן להגיש חם, פושר או קר.
אפשר בתנור במקום על להבה קטנה?
השבמחקאפשר בהחלט, על טמפרטורה נמוכה (90 מעלות לדעתי). או - רעיון של מישהי שהכינה אתמול - להשתמש במחבת ועליה הסיר כדי להפחית את החום על הגז.
מחק