קציצות קטוגניות / פליאו בתנור

ושוב אנחנו בעניין הקציצות. אמנם יש פה כבר כמה מתכוני קציצות נטולי פחמימות, מה חדש? הקציצות האלה נימוחות במיוחד ואפויות בתנור. בניגוד להרבה דברים אחרים - התנור במקרה זה עדיף על טיגון מכל הבחינות. 

אז פשוט נלך ישר לעניינים.


מצרכים:

  • 1/2 קילו בשר טחון 
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 זוקיני מגורר בפומפיה דקה וסחוט היטב.
  • 1 חציל בינוני (אופציונלי) קלוי ומקולף 
  • כוסברה/פטרוזילה (לפי הטעם)
  • צ'ילי גרוס (בין חצי כפית לשתיים, לפי הטעם)
  • מעט כמון (אופציונלי)
  • מלח
  • שמן זית / שומן בקר / שומן אווז

הכנה:

  1. לטגן את הבצל בשומן שבחרתם על אש בינונית עד לקירמול. לצנן מעט ולטחון במעבד מזון.
  2. לטחון את בשר החציל במעבד מזון. 

  3. מערבבים היטב את שאר המרכיבים וממש לשים את הבשר (כמו בצק). 

  4. שמים במקרר לחצי שעה לנוח. 

  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  6. צרים קציצות ומניחים על תבנית תנור (עם נייר אפיה).  

  7. שמים בתנור לכ-10-20 דקות (הקציצה צריכה לקבל צבע אפרפר ולהיות יציבה למגע).
  8. מוציאים את התבנית, שמים את הקציצות בצד ושופעים את כל הנוזלים שהופרשו מהתערובת. 

  9. מעבירים את התנור למצב גריל (לקבל השחמה מלמעלה) בטמפרטורה גבוהה ככל שניתן.
  10. מחזירים לתבנית ולתנור עד להשחמה - מספר דקות, תלוי בתנור. 

  11. מוציאים, הופכים ומחזירים שוב למספר דקות. 



להגיש עם מטבוחה, טחינה, קרם פרש, יוגורט, שמנת חמוצה, חריף ועוד.

שחקו עם הטעמים האהובים עליהם, למשל אפשר להוסיף שבבי בייקון פריכים או טעמים אחרים לתערובת ו/או להכין רוטב עגבניות ולאחר האפיה לבשל כמה דקות ברוטב - מה שבא לכם.


3 תגובות:

  1. מה זה בשר החציל ?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה הבפנוחו של החציל , בלי הקליפה

      מחק
  2. היה עדיף לסחוט כמה שיותר נוזלים מהחציל ואז לא היו הרבה נוזלים, ועל מחבת פסים עדיף מאשר בתנור או על גריל חשמלי/גז/פחמים

    השבמחק