כל ארוחה אצלי מתחילה בהכנת ירקות. אני קולה פלפלים, שורפת עגבניות, שורפת חצילים, מטגנת שום, מכינה כל מיני ירקות קונפי ועוד ועוד. לקראת הארוחה אני מחליטה מה ארקח וארכיב מכל זה ואיזה מנות יצאו.
בחג שבועות האחרון ארחתי כמה חברים, וחשבתי לעשות שוב סלט החביב עלי - זעלוק (סלט מחצילים ופלפלים קלויים על אש גלויה, עם שום, עגבניות ועוד). כשאספתי את הרכיבים החלטתי לשנות את אופן העשייה.
הצעת הגשה: עם סביצ'ה דג לבן ומזקל |
קודם כל, עישנתי את החצילים (לא חובה) בסיר, בטכניקה שמוסברת כאן. עישון קל של כ-5-10 דקות.
הכנסתי הכל לבלנדר ותיבלתי במינימום.
אדי כפרעליו ניכס לעצמו את הסלט והיה צריך שופט להפריד בינו לשאר, שמשום מה רצו לחסל לו את הקערה.
בקיצור, כדי שישארו שאריות מזה, אני צריכה להכין כמות משולשת...
לוקחים (תכפילו, תכפילו)
1-2 חצילים (כ-350 בשר חציל נטו)
1-2 פלפלים אדומים (100 גרם פלפל קלוי קלוף)
100 גרם עגבניות, שרי או רגילות (30-50 גרם עגבניות שרופות מיובשות בתנור. מתכון כאן)
פרוסה עד חצי פלפל חריף קלוי (לא חובה). אפשר גם מעט צ'ילי טחון.
1-2 שיני שום
1-2 כפיות מיץ לימון
כפית שמן זית
מלח
עושים
שמים הכל בבלנדר עד שנהיה קרם אורירי וחלק. ניתן כמובן גם לטחון במג'ימקס. המרקם יוצא קצת פחות אורירי. אם המג'ימיקס לא חזק - לא בטוח שיצא חלק לחלוטין. בכל מקרה יהיה טעים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה