אני, כידוע, תל אביבית דור שני וחצי, אך בעוונותי יש בעברי הרחוק (לפני כ-20 שנה) אפיזודה חולפת של מגורים ברחובות. כמאמינה גדולה באי קיומה של מקריות, לאפיזודה זו היו סיבות טובות. שתיים מהן היא הכרותי עם שני אנשים שמלוים אותי לשמחתי עד היום. האחד הוא יובל (פשוט מבשל פשוט) שחורי, והשני, יואב, חברי הטוב מהגולה הדוויה. את יואב הכרתי בעודו שוקד בלילות על לימודי הפסיכומטרי שהכניסו אותו ללימודי הוטרינריה בפקולטה. החצוף לא שוכח לי שהשיג נקודה אחת יותר ממני… בכל אופן, תמיד חלקנו את אהבת האוכל והבישול.
מזה שנים שיואב כבר וטרינר בעל שם באנגליה, וזה כנראה עוזר לו להשביח ולשפר את כישורי המטבח שלו… כדרכו בקודש הוא מוצא דרכים יצירתיות לגרום לי לרצות לעזוב הכל ולבוא לנופש קטן במחוז דורסט אשר בדרום מערב אנגליה, בין הפרות הרועות והגבעות הירוקות. והפעם זה היה באמצעות מייל שאביא לכם (כמעט) ככתבו, כלשונו וכצילומו:
קבל מחקלאי זֵר של פסיונים וברווזי בר* שניצודו באופן חוקי ומוסדר (אורגני, בטח אורגני). תלה במקום קריר למשך יומיים לקבלת טעם עז ( גיימי**).
![DSCF2876 DSCF2876](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX9iUCW5OD23UWqEYRdvRoc4NqITWxnjyedQsqwczZkStdfwt_NxR4LhUxSS8vOvG63FgHKALSxIvVWTy2jKBM0CJsBCmgBfSX-RYX2lOHb3LWnHfKPP5fYJlKCbXldujAZxnVX2b_GZPC/?imgmax=800)
הורד נוצות ופלט לך חזות, נקה היטב ובדוק להימצאות כדורי צייד קטנים אך מסכני שיניים.
עטוף את חזות הפסיונים בבייקון למען לא יתיבשו.
צרוב את החזות במחבת לוהטת והוסף לברווז קוביות בייקון מעושן.
![DSCF2888 DSCF2888](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkRlsePoiQhi18-UC6icFO7FBJQlDrMLMpqAh66Rji1giDs7rIaN8dyOKK3JEyjX7lDCFWlOsJNikmLhEudOxBJQbakPv0LT9UQi6TZ4DL0KCIpRhJ8DBdI72LJiQy8v32rMtrRNO9jTuD/?imgmax=800)
הוסף למחבת חמאת שום וצפה את החזות.
![DSCF2889 DSCF2889](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIKqZyhbQ5W5WJJYyj0ci0H-SGTiZRTnUMQPiu9KMhyLwuHuSAva_CloigY7HhnUxJWZ26aXU_avwaksTt_m9VQ3IwIeuIFD7gNOnhTFbrVydZN-28MXb1cjkMTd-JWSwD_WTvJz1pG5Q_/?imgmax=800)
הוצא ושלח ל-4 דקות בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות.
צמצם את המיצים במחבת ( דיגלייזינג) בעזרת יין לבישול המצויי בכל סופר (ראה תמונה).
![DSCF2891 DSCF2891](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzdB51ETBb9nnOYLKEcjauS3pfEVjIZMkgzHzH9w2Z2sVUQK50OrAVeAYHgvrmtXAyK4LGdVu-YGrO5u6gKDiAv7daFsPRw0RlwmKfg2Q8MhPibtHZvhxq2bwQLmPUH01eLy79JzioTKah/?imgmax=800)
הוסף מייפל (אורגני, בטח אורגני), חומץ בלסמי, רוטב סויה וכף חרדל אנגלי חריף. צמצם ובדוק תיבול. הוסף מלח ופילפל לפי הטעם.
![DSCF2895 DSCF2895](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVUeDBbXrlUqAa_QKlJb5KoR_2cepZ1jv-pM8TZneMdoVhBXbwE4rQS6qOSHCKoJKbUWOOyBrN8b6CPjhFyNMl3IhBPH9NZOEw6JeG8d5x4FaKHOYM9De-KVinVGHbbVtIjkprpkR5LPcr/?imgmax=800)
הוצא את החזות מהתנור , הוסף את המיצים לרוטב. שמור את החזות במקום מחומם ל 10 דקות (מנוחה נכונה). הוסף לרוטב מעט שמנת לעידון.
![DSCF2896 DSCF2896](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2Dfvvb9XUXiT3Way8Z88qcg1qQa5R8F_u4HnAQSUeDizuWzlWYG3L5kBe1NUvh64hXui7ZhGR8BJLjb7_WItPJx_zy_j_QDm4BKwaUmOeeD94Wgb6mwSoOsdWo1rVj4ohJqZygU-Tn4ec/?imgmax=800)
חתוך את החזות באלכסון לפרוסות בעובי בינוני והגש עם אפונת גינה במעט חמאה וסלט ירקות של עדי. לעס במתינות כדי לא לשבור שן אם נותרו כדורי עופרת – ובכלל, מתינות טובה לעיכול.
![DSCF2898 DSCF2898](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWlwDDevPtqf105O5uJquEUeR_n8NQBdGppbavxBkvddlVF3MBfZDU57SSgeT6V3PATdbB0x2r-c3ujJPjBNDWHo_EXAaqvo9jDeed3X-5D3I7XFStkrOVkmzvBIunRsShyphenhyphenrwJCqH9L0mM/?imgmax=800)
המתכון נכתב בלשון זכר מטעמים דיקדוקיים בלבד אך מתאים לכל מין ודיכפין.
עונת הצייד מסתיימת בסוף ינואר - ראו הוזהרתם/ן.
בתאבון
_____________________________________________________________________
* במולדת ניתן לבצע על חזה אווז.
**של בשר ציד
_____________________________________________________________________
מזה שנים שיואב כבר וטרינר בעל שם באנגליה, וזה כנראה עוזר לו להשביח ולשפר את כישורי המטבח שלו… כדרכו בקודש הוא מוצא דרכים יצירתיות לגרום לי לרצות לעזוב הכל ולבוא לנופש קטן במחוז דורסט אשר בדרום מערב אנגליה, בין הפרות הרועות והגבעות הירוקות. והפעם זה היה באמצעות מייל שאביא לכם (כמעט) ככתבו, כלשונו וכצילומו:
קבל מחקלאי זֵר של פסיונים וברווזי בר* שניצודו באופן חוקי ומוסדר (אורגני, בטח אורגני). תלה במקום קריר למשך יומיים לקבלת טעם עז ( גיימי**).
הורד נוצות ופלט לך חזות, נקה היטב ובדוק להימצאות כדורי צייד קטנים אך מסכני שיניים.
עטוף את חזות הפסיונים בבייקון למען לא יתיבשו.
צרוב את החזות במחבת לוהטת והוסף לברווז קוביות בייקון מעושן.
הוסף למחבת חמאת שום וצפה את החזות.
הוצא ושלח ל-4 דקות בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות.
צמצם את המיצים במחבת ( דיגלייזינג) בעזרת יין לבישול המצויי בכל סופר (ראה תמונה).
הוסף מייפל (אורגני, בטח אורגני), חומץ בלסמי, רוטב סויה וכף חרדל אנגלי חריף. צמצם ובדוק תיבול. הוסף מלח ופילפל לפי הטעם.
הוצא את החזות מהתנור , הוסף את המיצים לרוטב. שמור את החזות במקום מחומם ל 10 דקות (מנוחה נכונה). הוסף לרוטב מעט שמנת לעידון.
חתוך את החזות באלכסון לפרוסות בעובי בינוני והגש עם אפונת גינה במעט חמאה וסלט ירקות של עדי. לעס במתינות כדי לא לשבור שן אם נותרו כדורי עופרת – ובכלל, מתינות טובה לעיכול.
המתכון נכתב בלשון זכר מטעמים דיקדוקיים בלבד אך מתאים לכל מין ודיכפין.
עונת הצייד מסתיימת בסוף ינואר - ראו הוזהרתם/ן.
בתאבון
_____________________________________________________________________
* במולדת ניתן לבצע על חזה אווז.
**של בשר ציד
_____________________________________________________________________
משובח. זאת ועוד.
השבמחקסמינונימוס
נראה מצויין, כמה רחוקה דורסט מלונדון?
השבמחקהזכרת לי את זה-
http://www.youtube.com/watch?v=9-k5J4RxQdE
:-)
שעתיים נסיעה :) כמעט 200 ק"מ
השבמחקאכן תמונות קשות! לא קל היות האדם במקום שבו אפשר להשיג פסיונים וברווזי בר, מזל שציינת שמדובר באורגני, כאילו כאן אפשר להשיג את אלה התעשייתיים... :-)
השבמחקנו, ולפחות יצא לך משהו מהשהות ברחובות, הכרת את יואב ואותי, ולא רק אותנו, אלא גם את עוזי.
ד"ש לדפ.
וואי, נתי! יאמי...
השבמחק(אני אפילו סולח לך על צילומי הגוויות שבפתיחה...)
יקירתי, אני בדרך להיות צמחוני! מחזות קשים משהו...
השבמחק:-( אפשר לקבל טעימה בלי כל התמונות של לפני שאוכל לקיים את ההדחקה וההכחשה בקלות יותר?
יקיס, מזל שלא שמתי את כל התמונות שהוא שלח...
השבמחקמולי - טעימות זה אנחנו. רק תגיד