לא טעיתם. חביתה, או אומלט, איך שתרצו לקרוא למאכל שמשתמשים בו כדי לבטא חוסר ידע מוחלט בהלכות מטבח. “אפילו חביתה היא לא ידעה לבשל לפני שלימדתי אותה” אמרה החמות הפולניה בעודה פוכרת ידיה בהנאה עם עוד פגיעה מדויקת. אז כן. חביתה, טיפונת אחרת, נימוחה ועם מרקם עננים.
שימו לב לרכיבים. הכל קריטי…
מקציפים כ-10-15 שניות עם מקל הבלנדר עד שלפחות מכפילות את הנפח המקורי. לא לתת לביצים לעמוד לאחר ההקצפה יותר ממספר שניות.
מיד כשהחמאה נמסה מורחים אותה עם מברשת סיליקון על פני כל המחבת כולל השוליים, ומיד שופכים את הביצים.
כשהחלק העליון עדיין רך מאד אך לא ממש נוזלי, עוברים עם המרית בעדינות מסביב לשוליים לנתק, אם צריך, את החביתה מהמחבת. מקפלים בזריזות באמצע. לאחר כ-5 שניות הופכים לצד השני לעוד כ-10 שניות.
החביתה מוכנה - וישר לצלחת. לאכול מיד. כל שאר מרכיבי הארוחה צריכים לחכות רק לחביתה.
הזמנים וחוזק האש שונים מעט בכל מטבח, יכול להיות שזה ידרוש כמה נסיונות כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
שיפורים ותוספות:
פטריות – טריות מאד / פרושוטו מוקפץ קלות לפני / ברזאולה / עשבי תיבול קצוצים.
כדאי לחתוך לחתיכות/ פרוסות ופשוט לפזר כמה שניות אחרי ששמים הביצים במחבת.
גבינה אפשר לשמור לחביתות רגילות.
ותודה רבה לסיגל על התמונות והחברה :)
שימו לב לרכיבים. הכל קריטי…
- 2 ביצים
- קורט מלח
- ביס חמאה (גודל זית)
- מקל בלנדר
- כוס/מיכל ערבוב
- מחבת טפלון חדשה בגודל 24
- אש בינונית
- מרית דקה לטפלון (לא ממתכת!)
הביצים. הכי טעימות שמצאתי (בסופר הקרוב) הן הביצים של גליקסמן אומגה 3. חלמון צהוב-כתום ועז טעם.
שוברים 2 ביצים לתוך מיכל הערבוב עם קצת מלח.
שמים המחבת עם החמאה על האש.
מקציפים כ-10-15 שניות עם מקל הבלנדר עד שלפחות מכפילות את הנפח המקורי. לא לתת לביצים לעמוד לאחר ההקצפה יותר ממספר שניות.
מיד כשהחמאה נמסה מורחים אותה עם מברשת סיליקון על פני כל המחבת כולל השוליים, ומיד שופכים את הביצים.
מזיזים את הביצה מהשוליים עם כפית פלסטיק בעדינות כמה פעמים.
כשהחלק העליון עדיין רך מאד אך לא ממש נוזלי, עוברים עם המרית בעדינות מסביב לשוליים לנתק, אם צריך, את החביתה מהמחבת. מקפלים בזריזות באמצע. לאחר כ-5 שניות הופכים לצד השני לעוד כ-10 שניות.
החביתה מוכנה - וישר לצלחת. לאכול מיד. כל שאר מרכיבי הארוחה צריכים לחכות רק לחביתה.
הזמנים וחוזק האש שונים מעט בכל מטבח, יכול להיות שזה ידרוש כמה נסיונות כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
שיפורים ותוספות:
פטריות – טריות מאד / פרושוטו מוקפץ קלות לפני / ברזאולה / עשבי תיבול קצוצים.
כדאי לחתוך לחתיכות/ פרוסות ופשוט לפזר כמה שניות אחרי ששמים הביצים במחבת.
גבינה אפשר לשמור לחביתות רגילות.
ותודה רבה לסיגל על התמונות והחברה :)
נשמח להזמין אותך לשיתוף פעולה באתר- picrest.co.il. הדרך החדשה לחיפוש מתכונים ,מסעדות,כתבות אוכל,עסקי מזון וצלמי אוכל.
השבמחקמהיום את יכולה לעלות לאתר את מגוון המנות שאת מצלמת.
בתמורה תקבלו קישור ישירות לכתבה או למתכון…
בברכה,
נעה- מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל