במקום קופסת שימורים תעשייתית עם רסק עגבניות, נכין רסק ביתי מעגבניות טריות ללא כל חומרים משמרים, סוכר ועודפי מלח. התהליך פשוט ומהיר והתוצאה משביחה כל מאכל.
רטבים לפסטה, בסיס למרקים, תבשילים וכו' רק ירוויחו משימוש בקופסה קטנה מהמקפיא.
* רסק בטעם עז יותר מתקבל מעגבניות שרופות במתכון שבלינק.
חומרים (לכמות של כ-2 ליטר רסק לא מאד סמיך):
2 ק”ג עגבניות בשלות
כף שמן זית
מעט מלח
מוציאים את העוקצים – הכי נוח באמצעות סכין טורנה (קצרה ומעוקלת).
חותכים לקוביות בינוניות – עם עקרון “החיתוך השטוח” – לחתוך את העגבניות לחצי ולהמשיך על החלק השטוח. יותר מהיר, נוח ובטיחותי.
שמים בסיר עם כף שמן זית ומערבבים מידי פעם עד שמתחיל להתרכך.
מקטינים את האש ומוסיפים מעט מלח. מבשלים מכוסה כשעה על אש קטנה מאד. ניתן לבשל בלי מכסה לקבלת רסק סמיך יותר. אני מעדיפה שלא – להסמיך תמיד ניתן…
טוחנים את העגבניות (ניתן בתוך הסיר באמצעות מקל בלנדר).
מעבירים למיכלים קטנים להקפאה
ולא לשכוח לשים מדבקה עם תאריך ותוכן (שלא נתבלבל עם המרק הכתום שנעשה אחר כך…)
כדי להשתמש ברוטב כבסיס לפיצה, למשל, ניתן להזהיב מעט בצל קצוץ דק בשמן זית, להוסיף לחצי דקה שום קצוץ, לשים את הרסק ולצמצם עד לסמיכות הרצויה. להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, טימין, בזיליקום, כוסברה - מה שבא) ומעט צ'ילי יבש גרוס.
נורא יקר עגבניות היום...
השבמחקמייד כשירד המחיר - לרוץ לקנות 10 קילו ולהכין מלאי...
השבמחקאנונימי האמיתי (סמינונימי) רוצה לדעת איך עושים מזה רוטב משובח לפיצה "ללקק ת'אצבעות".
השבמחקממש רוצה לדעת.
ממש ממש ממש.
Dear Sammy, your wish is my command
השבמחקמגניביישן. יש נושא לשיעור.
השבמחקסמינונימי האמיתי האוריגינל !!111
תודה רבה!
השבמחקאם אני רוצה רוטב אדום יותר? פשוט להוסיף צבע מאכל? ;)
אפשר להוסיף גזר שלם
מחקמה יש'ך מהאורנג'דה? תעצום עיניים ותאכל. או שאני אשים לך כל מיני ירוקים
השבמחקהי נתי, יופי של מתכון! פשוט ובריא! לכמה זמן זה נשמר טוב במקפיא? תודה
השבמחקתודה :)
מחקלדעתי זה נשמר חודשים, אבל אצלי זה נגמר הרבה קודם...