רסק עגבניות ביתי (וגם רוטב פיצה)


במקום קופסת שימורים תעשייתית עם רסק עגבניות, נכין רסק ביתי מעגבניות טריות ללא כל חומרים משמרים, סוכר ועודפי מלח. התהליך פשוט ומהיר והתוצאה משביחה כל מאכל.
רטבים לפסטה, בסיס למרקים, תבשילים וכו' רק ירוויחו משימוש בקופסה קטנה מהמקפיא.
* רסק בטעם עז יותר מתקבל מעגבניות שרופות במתכון שבלינק.

חומרים (לכמות של  כ-2 ליטר רסק לא מאד סמיך):
2 ק”ג עגבניות בשלות
כף שמן זית
מעט מלח
DSCN0998
מוציאים את העוקצים – הכי נוח באמצעות סכין טורנה (קצרה ומעוקלת).

DSCN0999
חותכים לקוביות בינוניות – עם עקרון “החיתוך השטוח” – לחתוך את העגבניות לחצי ולהמשיך על החלק השטוח. יותר מהיר, נוח ובטיחותי.
DSCN1007
שמים בסיר עם כף שמן זית ומערבבים מידי פעם עד שמתחיל להתרכך.
מקטינים את האש ומוסיפים מעט מלח. מבשלים מכוסה כשעה על אש קטנה מאד. ניתן לבשל בלי מכסה לקבלת רסק סמיך יותר. אני מעדיפה שלא – להסמיך תמיד ניתן…
טוחנים את העגבניות (ניתן בתוך הסיר באמצעות מקל בלנדר).
DSCN1029
מעבירים למיכלים קטנים להקפאה
DSCN1031
ולא לשכוח לשים מדבקה עם תאריך ותוכן (שלא נתבלבל עם המרק הכתום שנעשה אחר כך…)
DSCN1033

כדי להשתמש ברוטב כבסיס לפיצה, למשל, ניתן להזהיב מעט בצל קצוץ דק בשמן זית, להוסיף לחצי דקה שום קצוץ, לשים את הרסק ולצמצם עד לסמיכות הרצויה.  להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, טימין, בזיליקום, כוסברה - מה שבא) ומעט צ'ילי יבש גרוס.

10 תגובות:

  1. נורא יקר עגבניות היום...

    השבמחק
  2. מייד כשירד המחיר - לרוץ לקנות 10 קילו ולהכין מלאי...

    השבמחק
  3. אנונימי האמיתי (סמינונימי) רוצה לדעת איך עושים מזה רוטב משובח לפיצה "ללקק ת'אצבעות".
    ממש רוצה לדעת.

    ממש ממש ממש.

    השבמחק
  4. מגניביישן. יש נושא לשיעור.
    סמינונימי האמיתי האוריגינל !!111

    השבמחק
  5. תודה רבה!
    אם אני רוצה רוטב אדום יותר? פשוט להוסיף צבע מאכל? ;)

    השבמחק
  6. מה יש'ך מהאורנג'דה? תעצום עיניים ותאכל. או שאני אשים לך כל מיני ירוקים

    השבמחק
  7. הי נתי, יופי של מתכון! פשוט ובריא! לכמה זמן זה נשמר טוב במקפיא? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :)
      לדעתי זה נשמר חודשים, אבל אצלי זה נגמר הרבה קודם...

      מחק