מתכון למטבוחה ביתית

מתכון למטבוחה מחומרי גלם טריים בלבד.

חומרים (בערך ליטר של רוטב):
5 עגבניות בשלות
2 פלפלים אדומים
1 פלפל ירוק חריף
1 ראש שום
כף שמן זית
מלח

גרגירי קימל (אופציה)



וכך נעשה:
להרתיח סיר גדול עם מים.
לקלות את הפלפלים על מנת לשרוף את הקליפה. את הקליה ניתן לעשות בתנור, על גריל (יחשמלי או אחר), או על מחבת ברזל יבשה. כדאי לבחור פלפלים בשרניים. הדקים יותר עלולים להשרף יחד עם הקליפה…
להוציא את העוקצים מהעגבניה. לחרוץ X רדוד בבסיס העגבניה.
DSCN0999
DSCN1001









לכבות את האש ולהכניס העגבניות למים הרותחים ל-1-2 דקות כשהסיר מכוסה. מעבירים את העגבניות למסננת ומחכים שיתקרר מעט. משילים את הקליפות.
DSCN1012
DSCN1019










את הפלפלים שנקלו מכניסים לכלי קיבול סגור לכ-10 דקות. אני פשוט לוקחת סיר עם מכסה. את פטנט שקיות הניילון אני לא אוהבת, מאחר והניילון לא תמיד מגיב טוב לחום של הפלפלים. אחרי שהפלפלים הזיעו בסיר ומעט התקררו, ניתן לקלף. הקליפה יורדת בליטוף. מוציאים את הגרעינים וקוצצים. קילוף הפלפל החריף, לעומת זאת, דורש זהירות רבה, רצוי עם כפפות. ניתן לקלף עם החלק הקהה של כל סכין. גם אותו קוצצים. אני משאירה את הגרעינים להגברת החורף.
DSCN1017
DSCN1024












DSCN1026


קולפים וקוצצים ראש שום שלם.
DSCN1020
DSCN1023










בסיר רחב מחממים מעט כף שמן זית ומקפיצים בה את השום והפלפל החריף מכסימום דקה. מוסיפים את העגבניות והפלפלים הקצוצים. מערבבים לריכוך חלקי, מוסיפים מלח ומכסים. משאירים לבישול על אש קטנה כ-40 דקות.
DSCN1028
בתום הבישול אפשר לרסק חלקית מאד (2-3 פולסים בבלנדר יד) אם החתיכות גדולות מידי לטעמכם. כמובן שניתן להמשיך לבשל מעט ללא מכסה לרוטב סמיך יותר.
שימושים שונים (חוץ מאשר סתם על לחם)…
שקשוקה – יחס של 5-6 כפות מטבוחה ל-2 ביצים. מחממים מעט את הרוטב במחבת, מוסיפים ביצים ומבשלים עד שהלבן מתקרש (אפשר עם מכסה) והצהוב איך שרוצים…
אפשר בנוסח טבעוני – פטריות מוקפצות במחבת ברזל (על הפלנצ’ה), או טופו מוקפץ באותו סגנון – ולהוסיף לרוטב לדקה שתיים.
DSC02175
גוואקמולי “מרוקאי” – 5-6 כפות לכל אבוקדו, בתוספת בצל ירוק קצוץ, לימון, מלח ועוד פלפל חריף טרי או צ’ילי גרוס יבש. לשים על לחם קלוי מרוח במעט שמן זית ושום (ברוסקטה).
DSC03229
או שאפשר את אותה ברוסקטה בסגנון קצת שונה – שכבה של הרוטב, ואבוקדו פרוס דק עם זילוף לימון, מלח גס וצ’ילי:
DSC03216
ואני תמיד גונבת סתם ככה כף מהמקרר… טעים.

5 תגובות:

  1. המיוחסת מודה: שיקשקתיני בפילפלייך

    השבמחק
  2. כפי שאמרתי לך ב- Facebook

    השבמחק
  3. חצות באמריקה. גמרתי להכין לפני שעה וכבר נשאר לי רק חצי. בגט מהבוקר ולא יכולתי להפרד מהמחבת. מזל שנגמר הבגט.

    השבמחק