עוד עוגת גבינה? עדיף טירמיסו

א. טירמיסו
כן כן. אני לא אוהבת מתוק. לעיתים נדירות אני נתקלת ב”מתוקים” שאני אוהבת לדגום. למשל, הממתקים של אילזי,
בעיקר המרשמלו עננים של קמפרי אשכוליות…




כאשר (לעיתים רחוקות מאד) אני מכינה עוגה או משהו מתוק, כמות הסוכר בו בהכרח תפחת למקסימום מחצית מהמקובל.
בעיקר אני אוהבת את הטירמיסו שאני מכינה מידי פעם כבר למעלה מ-20 שנה. לאחרונה, ניסיתי להפחית את כמות השומן וכן להכינו ללא חיטה כלל. גם אצל טועמים איטלקיים אנינים המוצר הסופי עבר בגדול את מבחן הטעם.

במקום בישקוטים קנויים, נכין עוגת ספוג:

מרכיבים לעוגת ספוג
  • 6 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
  • 1/2 כוס סוכר
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח שיפון מלא
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • כף ליקר תפוזים (לא חובה – יש מספיק אלכוהול בקרם).
גרידת לימון
לגרר קליפת לימון עם מגררת עדינה (זסטר) ללא הלבן.
DSC04264

לערבב מיץ לימון, גרידת לימון, מים ותמצית וניל.
תערובת לימון וקמח לעוגת ספוג
בקערה גדולה להקציף חלמונים, להוסיף ¼ כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. להוסיף את תערובת הלימון עד שאוורירי. להוסיף קמח ואבקת אפיה ולהבליע. חשוב מאד להקפיד על ההקצפה וההבלעה האוורירית.
קצף ביצים
להקציף חלבונים. כשהקצף נהיה רך להוסיף סוכר לאט לאט ולהמשיך להקציף עד שהקצף קשה.
DSC04274
לקפל ¼ מהקצף לתערובת החלמונים. לאחר שאחיד, להוסיף את תערובת החלמונים לקצף שנותר.
עוגת ספוג בסיום אפיה
שמים בתבנית משומנת (קוטר 24) מחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוכנה, ושמים בצד להתקרר.
עוגת ספוכ חתוכה
לאחר שהעוגה התקררה, ניתן לפרוס ל-3.

קרם טירמיסו

מצרכים לקרם טירמיסו
  • ½ כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • לחוסכים בשומן - 250 גרם ריקוטה 5%  (או, כמובן, מסקרפונה של עברי)
  • 1 שקית שמנת מתוקה מוקצפת
  • 1 עוגת ספוג
  • עד 2 כוסות קפה חזק (אופציה – מחוזק בואן גוך דאבל אספרסו)
  • לאוהבי היותר מתוק - ניתן להמתיק את הקפה ב2-3 כפיות סוכר
הקצפת חלמונים בלנדר יד
מועכים את הגבינה בקערה גדולה. מקציפים חלמונים עם סוכר עד שתפוחים ובהירים. מוסיפים ליקר.
מוסיפים החלמונים לגבינה ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
מקפלים הקצפת לתערובת.
קפה לעוגת ספוג
מרטיבים את הבסיס בקפה, ומורחים מקרם הגבינה. מכסים בשכבה השניה ושוב מרטיבים בקפה ומורחים קרם.
מריחת קרם טירמיסו
כך גם שכבה שלישית. מפזרים למעלה אבקת קקאו או נס קפה.
DSC04294
טירמיסו למקרר
עכשיו תתאפקו. שמים במקרר לפחות ל-4 שעות עד שמתייצב.

3 תגובות:

  1. וואו, נראה פנטסטי. אני אכין לשבת. תודה

    השבמחק
  2. אגב, מה זה "ואן גוך דאבל אספרסו" ??

    השבמחק
  3. זוהי וודקה משובחת בטעם אספרסו
    http://www.goodwines.co.il/64147/van-gogh-double-espresso

    השבמחק