יש לי סימפטיה לשוק הכרמל. בייחוד יש לי סימפטיה גדולה לירוקים שמונחים שם בערמות של טריות שגורמת לי לרוץ ולרכוש את כל הדוכן.
ואז אני חוזרת הביתה, רוחצת-מייבשת-קוצצת גס ומכניסה לשקיות לשליפה מהירה מהמקרר, שהרי אין הרבה דברים שאני מכינה בלי הירוקים האלה…
היום בא לי להתעלל שוב בבשר טחון, והחלטתי להכין קציצות “ירוקות”, ללא קמח, פירורי לחם וביצים. וכך עשיתי:
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- גבעולי בצל ירוק
- 3-6 שיני שום
- פלפל ירוק חריף
- 1 זוקיני
- חצי ק”ג בשר טחון
- מלח
ניתן לגוון בירוקים, להוסיף נענע/אורגנו/בזיליקום/טרגון – לפי החשק והטעם האישי.
מערבבים את הירוקת והזוקיני עם הבשר ומעט מלח, לשים היטב ומשאירים לנוח עד חצי שעה.
צרים קציצות
ומטגנים במעט שמן, או על הגריל.
הצעת הגשה: עם יוגורט ו/או טחינה.
אוהבת מאוד את התמונה מהשוק! מה השיטה הטובה ביותר לנקות ירק? מה הדרך הכי טובה לשמור עליהם רעננים לאורך זמן? תודה מראש! (:
השבמחקתודה :)
השבמחקקודם כל, שוטפים היטב את כל הירוקים ומייבשים - אני משתמש במייבש חסה.
אני גיליתי שקיות קסם בארה"ב ודואגת שיהיו לי תמיד:
http://www.amazon.com/Debbie-Meyer-Green-Bags-Pack/dp/B0011TMP3Y/ref=pd_sim_k_2/181-6196029-0240106
או לשים בנייר בד - מגיע בגליל של בד לבן דק שסופג את הלחות ובתוך קופסה סגורה.