בהמשך לרסק העגבניות המבושל, התחלתי לעשות רסק מעגבניות שרופות בתנור. ההבדל בטעם הוא תהומי. רסק זה הוא מאד סמיך, מרוכז ועז בטעמיו. אפשר להשתמש בו כרסק (כמו מקופסת שימורים) להוספה לתבשילים, כבסיס רטבים, כבסיס לפיצה ביתית ואף כממרח בפני עצמו. ההכנה פשוטה מאין כמוה:
- עגבניות רגילות (כמה שנכנס בתבנית…)
- מעט שמן זית
- מלח גס
- טימין
מ-2 ק”ג עגבניות יש כ-700 גר’ רסק.
חוצים את העגבניות לרוחב עם הקליפה, מסדרים בתבנית גדולה, בוזקים מעט מלח גס, טימין ומזליפים שמן זית (אין צורך ביותר מכף).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150מעלות:
אחרי שעתיים זה נראה בערך כך:
מוציאים אחרי לפחות 4 שעות כשהעגבניות עדיין לא יבשות ומעט מצומקות עם שוליים חרוכים.
מעבירים לכלי (כולל כל הנוזלים) לטחינה במוט בלנדר או במג’ימיקס
וזהו:
נשמר במקרר לפחות שבוע. רצוי להעביר למיכלים קטנים של 100 מ”ל ולהקפיא.
וואו אחלה חיפשתי מתכון בדיוק כזה!
השבמחקתודה.
איזה כיף
מחק