טיפים להכינותי מראש וגם מתכון לשרימפס

העליתי תמונה של מנת שרימפס שהכנתי תוך דקות לארוחת ערב. אמנם נתתי רשימת רכיבים, אבל לא מתכון. וביקשו, אז הנה, עם בונוס – טיפים להכנות.


במקרר ובפריזר שלי שוכנות באופן קבוע “מנות” מוכנות שמהן אני מרכיבה שלל ארוחות טעימות וזריזות. למשל:
  • פלפלים אדומים – קלויים וקלופים, או חתוכים לרצועות דקות ומטוגנים בשמן זית לחריכה קלה ואח”כ מתרככים מעט על אש קטנה יותר.

  • פלפלים חריפים קלויים

  • עגבניות חצויות עם הזלפה קלה של שמן זית – מתייבשות בתנור. עגבניות גדולות אני טוחנת לרסק, עגבניות שרי חצויות נשארות ככה - מתכון
  • שום – פרוסות דקות, מטוגן בשמן שמכסה אותו זמן קצר עד הזהבה קלה מאד. אפשר לקנות קופסת שום קלוף ולהכין בקלות.

  • כרישה  – הכי כיף זה הקונפי כרישה (לחצו כאן למתכון המלא).
  • קונפי עגבניות שרי – מתכון
  • קונפי שום ובצלצלים – מתכון
  • פטריות – אני קולה פרוסות על מחבת יבשה עד שרוב המים מתאדים.

  • בצל – פשוט בצל מטוגן לרמה האהובה עליכם.
  • זוקיני – קוביות קטנות מפוזרות בשכבה אחת בתבנית עם מלח ושמן זית, בתנור על חום עליון גבוה – 190-200 עד שמשתזפים קצת.
  • צירים בפריזר – ציר ירקות, עוף, בקר, ברווז, דגים, שרימפס – מה שבא לכם. הרכיבים דומים – שלל ירקות שורש (שורש סלרי ופטרוזיליה, גזר, בצל, כרישה, עגבניה מרוסקת, פלפל חריף, מעט שום) והרכיב המרכזי, אם זה מן החי – הרבה עצמות. זמן הבישול יקבע אף הוא את עומק הטעמים של הציר. ירקות – 6 שעות, עוף, ברווז – 12, בקר – 24. דגים ופירות ים לא זקוקים לכל כך הרבה זמן. מתכונים מדוייקים תמצאו למכביר ברחבי הרשת וגם כאן - ציר עצמות, ציר ירקות.
לאחסון במקרר או בפריזר אני משתמשת בקופסאות של Lock & Lock. הן אטומות לגמרי ושומרות טריות לאורך זמן. אני קניתי מבחר גדלים ורק מרובעות, לניצול מקום מכסימלי.

אז מה נהיה עם השרימפס? גם זה תמיד יש לי בפריזר למטרות פאסט פוד – השקיות של השרימפס הגדול או הבינוני.
מפשירים כמה שצריך, מורידים את הזנבות ומייבשים במגבת נייר, מפזרים מעט מלח ומיץ לימון (יכול לעמוד כך שעה במקרר).
כשרוצים להכין, מחממים היטב מחבת כבדה, שמים מעט שמן זית ואת השרימפס לצריבה חזקה משני הצדדים. מזליפים מעט יין לבן או טקילה, רום או וודקה – מה שבא ליד. אם יש ציר שרימפס – זה הזמן להוסיף כמה כפות עד חצי כוס – תלוי בכמויות. אפשר גם עראק למי שאוהב קצת אניס.



עכשיו מוסיפים מהרכיבים המוכנים ככל העולה על רוחכם  - שום, בצל, עגבניות, פלפלים, פלפלים חריפים פרוסים – אין חוקים.
מערבבים כדקה שתיים והעסק מוכן.


אותו דבר אפשר לעשות עם חזה עוף, בקר להקפצה, קלמארי, תמנון, ואפילו טופו לטבעונים שביניכם.

תהיו אמיצים!



2 תגובות: