עוגת גבינה בסקית "שרופה"

ושוב אנחנו בסיפור שאני לא אוהבת מתוק. אבל מה לעשות, אני עורכת ארוחות, ואנשים רוצים משהו מתוק בסוף. 
אני נוטה יותר לכיוון מתוקים הכוללים גבינה, ולא אסרב לעוגת גבינה משובחת ולא מתוקה מידי. אז חיפשתי מתכון שלא יכלול קמח, ג'לטין ושאר מרעין בישין, ויהיה קל וזריז להכנה.


כידוע, ההכרח הוא אבי ההמצאה. ולאחר שיטוטי רשת רבים מצאתי את מבוקשי באתר tastecooking.com. אין קמח, הפחתתי כמויות סוכר, אין הפרדות והקצפות, הוספתי הסברים והנה מה שיצא.


לוקחים:

1 ק"ג גבינת שמנת (25%-30%) קרה
300 גר' סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
7 ביצים
1 כפית מלח
2 גיליונות נייר אפיה
תבנית 26 ס"מ
מצרכים וכלים

מה עושים:

מחממים תנור ל-260 מעלות לפחות חצי שעה מראש. רוב התנורים הביתיים לא מגיעים לטמפרטורה הזו (גם אם רשום שכן). שלי אמור להגיע ל-250 אבל בבדיקת מדחום אני אומרת תודה ל-220 אמיתיים. אז פשוט תחממו למקסימום, חום עליון ותחתון (לא טורבו).


תנור - חום עליון ותחתון

משמנים את התבנית בחמאה, מרפדים אותה בנייר אפיה (משומן אף הוא) שיגלוש מהדפנות כ- 5 ס"מ.


שמים את כל החומרים במיקסר ומערבלים עם וו K עד שסמיך והומוגני. מאותגרי מיקסרים - אפשר גם במעבד מזון שמכיל 13 כוסות.


שופכים לתבנית המרופדת ומכניסים במהירות לתנור (שהטמפרטורה לא תצנח) - לחלק התחתון.
אופים כ-18-20 דקות  (במקרה שהתנור אכן מגיע ל-260... לי זה לוקח כ-45 דקות) .
או עד שהעוגה שחומה מאד מבחוץ, ונוזלית מבפנים.


לקרר לפחות 5 שעות לפני הגשה.
      מחזיק, מכוסה, עד 5 ימים במקרר.  

2 תגובות:

  1. פעם שלישית שאני מכין את העוגה הבלתי מנוצחת הזו; מרייר רק מלחשוב על התוצאה...

    השבמחק