בצל כבוש

היתה פה ארוחת קרניבורים השבוע. הם רגילים לארוחות של בשר, בשר, ועוד בשר. אני אוהבת שהשולחן מלא בסלטים, ממרחים ורטבים עשויים מירקות טריים. במיוחד אני אוהבת מנות שעשויות מרכיב אחד + שמן/חומץ/תיבול.
היו לי כמה בצלים ענקיים ויפים וחשבתי לעשות קרפצ'ו בצל כמו שעשיתי פעם לארוחת raw food צמחונית (אפשר לראות בפוסט שבלינק).
מפה לשם, יצאה מנה שונה לחלוטין שסחטה לא מעט קריאות התפעלות, במיוחד למחרת בארוחת השאריות.


רכיבים:
  • בצל אחד גדול מאד או 2 בינוניים
  • 40 מ"ל שמן זית עדין
  • 30 מ"ל חומץ יין לבן
  • 20 מ"ל רסק מעגבניה טריה
  • סומאק
  • מלח
  • מנדולינה



מכוונים את המנדולינה לפרוסות הכי דקות שאפשר ופורסים את הבצל. הפרוסות צריכות להיות כמעט שקופות בדקיקותן.


מניחים בקערה ומערבבים עם השמן, החומץ ורסק העגבניות. מוסיפים קצת מלח והרבה סומאק.


מערבבים היטב, משאירים בחוץ לשעתיים שלוש.
מעבירים לקופסה אטומה ולמקרר.
אפשר לאכול מיד, יותר טעים למחרת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה