סלט קר ורענן, מומלץ להוסיף פטרוזיליה/כוסברה/נענע קצוצים דק דק לפי הטעם.
2 כוסות מים (500 מ"ל)
1/2 בצל בינוני (40 -50 גר')
70 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל שמן זית
1/2 כפית מלח
100 גר' טופו
הכנה:
להכניס העדשים למים בסיר קטן ולשים על אש קטנה – בינונית ל-20 דקות עם מכסה. לאחר הרתיחה להוריד האש לקטנה. לאחר 20 דקות לכבות את האש ולהשאיר מכוסה לעוד 10 דקות.
לסנן ולצנן.
לפרוס הבצל לחצאי עיגולים דקיקים ולקצוץ אותם.
לחתוך טופו לקוביות קטנות (ברינואז) של 4 מ"מ.
לחמם מחבת טפלון עם כפית שמן זית ולהקפיץ את הטופו כדקה. להוסיף 20 מ"ל מיץ לימון, מעט מלח וצ'ילי גרוס עדין לעוד כדקה.
להוסיף הבצל והטופו לעדשים, להוסיף 50 מ"ל מיץ לימון ואת שמן הזית, צ'ילי ומלח.
לשמור מכוסה במקרר לפחות שעה לחיבור הטעמים.
לסנן ולצנן.
לפרוס הבצל לחצאי עיגולים דקיקים ולקצוץ אותם.
לחתוך טופו לקוביות קטנות (ברינואז) של 4 מ"מ.
לחמם מחבת טפלון עם כפית שמן זית ולהקפיץ את הטופו כדקה. להוסיף 20 מ"ל מיץ לימון, מעט מלח וצ'ילי גרוס עדין לעוד כדקה.
להוסיף הבצל והטופו לעדשים, להוסיף 50 מ"ל מיץ לימון ואת שמן הזית, צ'ילי ומלח.
לשמור מכוסה במקרר לפחות שעה לחיבור הטעמים.
למזלי, למדתי מטעויות העבר, והפעם אכלתי *לפני* שהקלקתי, וכך יכולתי רק להינות מהקריאה :) .
השבמחקבהחלט מעורר תיאבון :) .