קונפי עגבניות - ממרח עגבניות ושום

 
נא לשים לב - אחרי פעם אחת מתמכרים!
ממרח / רוטב פשוט ומופלא. מחזיק המון זמן במקרר, ותמיד טוב שיהיה…

IMG_0979

4 ראשי שום קלופים
כחצי קילו עגבניות שרי ליקופן(קשות)
שמן זית משובח (בערך מחצית הגובה של העגבניות והשום בסיר)
מעט מלח
סיר קטן
שמים הכל בסיר.מחממים את השמן על אש בינונית - שיגיע רק לבעבוע קל, ומורידים לאש הכי קטנה  לשעה ללא רתיחה.

אחרי כחצי שעה זה נראה כך:
IMG_0980
לאחר כשעה מסירים מהאש. ניתן לשמור חלק מהשמן בצד לתיבול סלטים.
את היתרה טוחנים לתערובת חלקה והומוגנית
IMG_0981


הרוטב נשמר במקרר להרבה הרבה זמן. בכל מקרה, הוא נגמר הרבה לפני שמתקלקל...
לשימוש כממרח, מעשיר רטבים ועוד.


*הכמויות הן המלצה בלבד - אפשר לשחק איך שרוצים.










6 תגובות:

  1. hey... do you keep the lead on or off while its cooking?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעקרון כן, עם פתח קטן, הכי חשוב לשמור בעבוע מאד עדין שלפני רתיחה. אש מאד מאד קטנה.

      מחק
  2. נתי,
    תודה על המתכון ממליץ במיוחד על עגבניית "יובל"
    https://www.facebook.com/yuval.lycopene

    אלעד

    השבמחק
  3. מושחת מושחת מושחת, לא היה צורך לשטוף את הסיר, נוגב ביסודיות עם פיתה....הלכה הדיאטה

    השבמחק
  4. כבר שנים שאני מכור למתכון הזה רק בצורה משופרת :עגבניות שרי עם שמן זית ,מלח,פלפל שחור,לאפות בתנור או בטוסטר אובן (עדיף) אחרי כחצי שעה לפזר מעל כוסברה קצוצה וביצה מעל להוסיף עוד מעט פלפל שחור ומלח ולהשחים עוד 5 דקות זה גן עדן אמיתי בדוק!!!! אל תאמינו -פשוט תנסו

    השבמחק