ראשית – אזהרה. מי שרוצה מתכון עדין – לא היום. גם הקוקטייל חריף, עצבני ונושך.
הפריזר ריק מבשר. בין כל קופסאות הצירים והעצמות נותרה לה מיותמת חבילה קטנה של בשר טחון. גם מגרת הירקות לא שגשגה היום, אז הוצאתי קופסת רסק עגבניות (כן, מאותו פריזר).
את המנה צריכים ללוות קוקטייל מתאים, ומוסיקה...
לאימאם:
2 חצילים בינוניים, קלים ככל האפשר.
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 ראש שום קלוף לשיניים
1 פלפל ירוק חריף חתוך גס כולל הגרעינים
1/2 ליטר רסק עגבניות
אופציונלי – כמה כפיות קונפי עגבניות
כוסברה
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס.
הכנה:
קוצצים דק (אם יש מיכל קטן לקיצוץ לבלנדר יד – מומלץ) את השום עם הפלפל החריף, מערבבים עם הבשר ומוסיפים מעט מלח.
חותכים לשני חצאים לאורך, ועושים חתכים אלכסוניים של שתי וערב בחצילים.
מורחים שכבה דקה של שמן זית ובוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
שמים על הגריל (אם יש), או בתנור – עד שמוכן, החציל רך והכל חדר לחריצים ומבעבע קלות.
משמנים קלות מאוד מחבת רחבה ושמים הבשר על אש גבוהה, ומטגנים/מפוררים (מזלג עץ הוא הכלי הנוח ביותר).
כשהבשר מפורר וכמעט לא אדום, מוסיפים את רסק העגבניות, קונפי עגבניות ומעט מלח ומערבבים היטב.
מכסים נותנים להתבשל על אש קטנה כחצי שעה או יותר. לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם.
מסירים מהאש, ושמים בנדיבות מהרוטב על החצילים.
הפריזר ריק מבשר. בין כל קופסאות הצירים והעצמות נותרה לה מיותמת חבילה קטנה של בשר טחון. גם מגרת הירקות לא שגשגה היום, אז הוצאתי קופסת רסק עגבניות (כן, מאותו פריזר).
את המנה צריכים ללוות קוקטייל מתאים, ומוסיקה...
קוקטייל שושנה:
2 וודקה
1 ליקר צ’ילי
2 מיץ לימון סחוט טרי
4 מיץ אשכוליות אדומות פריגת
כמה גבעולי כוסברה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
פלפל שאטה יבש – לחרוץ בסכין
קרח
לערבב היטב ולהגיש.
*אפשר להוסיף מעט מי סוכר
לאימאם:
2 חצילים בינוניים, קלים ככל האפשר.
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 ראש שום קלוף לשיניים
1 פלפל ירוק חריף חתוך גס כולל הגרעינים
1/2 ליטר רסק עגבניות
אופציונלי – כמה כפיות קונפי עגבניות
כוסברה
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס.
הכנה:
קוצצים דק (אם יש מיכל קטן לקיצוץ לבלנדר יד – מומלץ) את השום עם הפלפל החריף, מערבבים עם הבשר ומוסיפים מעט מלח.
בינתיים מכינים את החצילים:
חותכים לשני חצאים לאורך, ועושים חתכים אלכסוניים של שתי וערב בחצילים.
מורחים שכבה דקה של שמן זית ובוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
שמים על הגריל (אם יש), או בתנור – עד שמוכן, החציל רך והכל חדר לחריצים ומבעבע קלות.
משמנים קלות מאוד מחבת רחבה ושמים הבשר על אש גבוהה, ומטגנים/מפוררים (מזלג עץ הוא הכלי הנוח ביותר).
כשהבשר מפורר וכמעט לא אדום, מוסיפים את רסק העגבניות, קונפי עגבניות ומעט מלח ומערבבים היטב.
מכסים נותנים להתבשל על אש קטנה כחצי שעה או יותר. לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם.
מסירים מהאש, ושמים בנדיבות מהרוטב על החצילים.
ב ת א ב ו ן !
אימאם ביאלדי = האימאם התעלף (בטורקית).
השבמחקשם מצחיק למנה טעימה.
המנה המקורית של אימאם ביאלדי היא בלי בשר.
השבמחקומי שמוסיף בשר מוסיף עוד כמה רובדים של טעם נהדר לתבשיל
קשה לדעת מה היה קורה לאימאם אם היה אוכל מנה כזו עם בשר.
היה אימם שאהב מאד חצילים, ולכן הגישו לו כל יום תבשילי חצילים. יום אחד מאס האימם במנות הישנות וביקש שיכינו לו משהו אחר, חדש. הטבח חשב, ניסה ושוב ניסה ויצא עם תבשיל, שנראה כסירות ממולאות בירקות הגינה. טעם האימם את התבשיל והתעלף מעונג.
השבמחקזה הסיפור שסיפרה לי אמי הבולגריה. אני מכינה את התבשיל המקורי ללא בשר עד עצם היום הזה.