יום רביעי, 13 ביולי 2016

עישון בסיר

אוכל מעושן זה טעים. יש לי מעשנת גדולה של וובר במרפסת, ומידי פעם אני קונה כמות יפה של קילוגרמים ומכינה נתחים אלה ואחרים – אסאדו, שייטל, אנטריקוט, אווזים, עופות ועוד.
בשר במעשנת



המילכוד הוא בכמויות. לפעמים אני רוצה כמות קטנה לארוחה אחת, מין כזה צ’יק צ’ק במחבת. אז התחלתי לחפש. נכון, מצאתי כל מיני מתקני עישון ביתיים וקטנים, אבל גם הם עושים הרבה עשן ולהשתמש בהם בתוך הבית עלול להיות קצת מעיק. ואז מצאתי פטנט שאפילו לא הייתי צריכה לקנות בשבילו מאום (פרט לנסורת עישון), לא עושה עשן, עובד תוך דקות, והטעם – גן עדן.
המצרכים הדרושים:
  • סיר נירוסטה בקוטר 26-30 ס”מ
  • שושנת אידוי ממתכת (או סיליקון – לא ניסיתי עדיין)
  • נייר אלומיניום
  • נסורת עישון איכותית - אני רכשתי באמזון  (אם לא התארגנתם על נסורת עישון ייעודית - רחל אומרת שעלי תה יעשו עבודה מצויינת)
  • בשר / ירקות / דגים

וכך נעשה:
שמים ברישול ריבוע נייר אלומיניום בתחתית הסיר ומפזרים כף נסורת עישון

2016-07-02 12.51.19-5

ומניחים עוד ריבוע של נייר אלומיניום מעליו (ברישול גם הוא – לא להדק מידי). שמים מעל את שושנת האידוי ומסדרים עליה את חומר הגלם - עוף, דגים, בקר, ירקות – מה שרוצים.

2016-07-09 11.34.32

2016-06-22 20.26.00

סוגרים את המכסה ואוטמים את הסיר עם נייר אלומיניום.

2016-06-22 20.30.12

שמים על אש גבוהה ל-5 דקות ואז מעבירים לאש נמוכה לעוד 6-30 דקות.
מורידים מהאש ומחכים עוד כ-5 דקות.
למשל, סלמון טרי זקוק לבין 6-8 דקות על האש הקטנה, תלוי בעובי.

2016-07-09 11.59.25

חזה אווז  צריך 10-12 דקות ואח”כ צריבה נוספת על השומן במחבת ברזל. ירכי עוף, יכולים לשהות עד 30 דקות.  נתחים אלה יצטרכו השלמת בישול/אפיה. אני אפיתי את העוף כשעתיים נוספות בתנור על חום בינוני נמוך (אני אוהבת אותו נושר מהעצם).

2016-06-23 00.25.33

כמובן שאפשר להוסיף לתבנית בתנור ירקות  או כל דבר אחר. לדוגמה, ניתן להכין את העוף 3 שעות מהבלוג עם עוף מעושן במקום טרי.
הסלמון זכה להצלחה כה מסחררת עד שנאלצתי לקנות כ-4 קילו תוך כמה ימים כדי לספק את הביקוש.
אפשר לנסות גם עם ירקות או כל חומר גלם שעולה על דעתכם.


בתאבון   Be right back

10 תגובות:

  1. ממש מגרה. איזה סוג נסורת? יש הרבה. מה השם באנגלית?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש לינק בפוסט לסוג שקניתי. לא יודעת מה יש בארץ
      https://www.amazon.co.uk/gp/product/B004C8XRR4/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

      מחק
    2. יש לינק בפוסט לסוג שקניתי. לא יודעת מה יש בארץ
      https://www.amazon.co.uk/gp/product/B004C8XRR4/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

      מחק
  2. כמי שטעמה והתמכרה - יחס ההשקעה תוצאה פה אדיר. כלום עבודה - מקסימום טעם. יוצא נמס על הלשון, עתיר טעמי עישון שלא מכסים על הטעם הבסיסי של הנתח. גאוני.

    השבמחק
  3. טוב ככה, תחזיקו חזק.
    אם לא טעמתם את הגרסה המדוייקת שנתי העלתה פה, אתם מוגלגים, עוד לא ראיתם את האור.
    אם טעמתם את זה, זכיתם (בוגרי הוגוורטס PHD בקסם ושות') וההסבר מיותר.
    כתבתי תגובה ארוכה ומושקעת שמרוב השקעה שקוע שקעה במצולות האינטרנט, אז הגרסה המקוצרת להלן:
    כשאתם ניגשים לטעום את הפלא הזה, תחשבו יין. יין טוב.
    לא מטעם, לא אוכל, לא נתח מיושן ומעושן. יין. טוב.
    למה דווקא יין, למה הדגש שם?!
    התכונה המדהימה ביותר והחזקה ביותר באופן ההכנה הזה של עישון היא רב המימדיות, זה לא נתח בעל תכונה דפינטיבית, יש פה רבדים.
    תנו ביס ותנו לחיך את הזמן. תעצמו עיניים.
    הטעם הראשון של העישון מרגיש לשניה וחצי דומיננטי אבל זה רק עד שהוא מתפוגג ומלווה את הלשון (עיניים עצומות, לא לרמות - כמו גלגלי עזר בפעם הראשונה) והאף במסע אחרי הטעמים שמחכים מעבר לשניה הבאה, לרובד הבא.
    עושר יוצא דופן של טעמים שמתחלפים וזורמים, נו.. כמו יין טוב.
    אם הייתי משורר הייתי משורר על זה משהו ואפילו ניסיתי את הסידור הזה בתגובה שטבעה באין-טרנט, כנראה שניצלתם מזה ואפשר בהחלט לוותר על השירה הווגונית שלי.
    על נתח הסלמון המעושן - אל תוותרו.

    השבמחק
    תשובות
    1. ברי, כבר מכינה עוד...

      מחק
    2. ובא לציון גואל!

      מחק
  4. ן טעים. ומרגיש עוד. והכי כייף זו קלות ההכנה. כוס יין..חברה טובה ודג מעושן..שלווה

    השבמחק
  5. כשטעמתי.... תיארתי לעצמי שיהיה טוב, לא תיארתי לעצמי עד כמה.... והריח... איזה ריח...

    השבמחק