בכל פעם שאלון ורחלה מגיעים לארוחה, אני יודעת שאזכה למאפה משובח. מאז שהפסקתי לאכול חיטה – ההפתעות רק משתבחות. בפעם האחרונה הגיע זר של מקלות כוסמין, שגם זוללי החיטה זנחו את ככרות הלחם וטרפו אותם בלי לקחת שבויים.
הצלחתי לחלץ טעימה, וכמובן הבנתי למה. מיד התחלתי להפעיל לחץ בלתי מתון על אלון למתכון ולאספקה שוטפת. הפשרה שהגענו אליה הולידה את הפוסט הנוכחי להנאת כולם.
בונוס קטן-גדול – פנקו עצמכם בשיטוט בבלוג הצילומים של אלון – אוכל רחוב ושווקים, צילומים נהדרים וגם מתכונים שווים.
חומרים:
לחמם תנור ל-220 מעלות.
לערבב את כל חומרי הבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה וחצי.
לרדד על משטח מקומח למרובע של כ-35*35 ס”מ.
למרוח הבצק במים
לפזר שומשום ומלח גס ולחתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
לפתל כל רצועה ולהניח על תבנית אפיה שטוחה עם נייר אפיה, תוך הידוק הקצוות לנייר
לאפות 15 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים. להוציא ולהניח על רשת צינון
להתאפק לפחות 5 דקות (קשה, אך לא בלתי אפשרי), להכין מטבלים (או לא) בצד, ולחסל.
כאן יש לנו חומוס כרובית ומטבל פלפלים קלויים שאי אפשר להפסיק לאכול:
הצלחתי לחלץ טעימה, וכמובן הבנתי למה. מיד התחלתי להפעיל לחץ בלתי מתון על אלון למתכון ולאספקה שוטפת. הפשרה שהגענו אליה הולידה את הפוסט הנוכחי להנאת כולם.
בונוס קטן-גדול – פנקו עצמכם בשיטוט בבלוג הצילומים של אלון – אוכל רחוב ושווקים, צילומים נהדרים וגם מתכונים שווים.
חומרים:
- 3 כוסות קמח כוסמין מלא/קמח מלא
- 2 כפות סוכר חום
- 10 גר’ אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 100 גר’ חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, או מומסת קלות במיקרו)
- 1.5 כוסות ריוויון (או יוגורט ומים חצי חצי)
- 1/4 כוס שומשום (מלא)
לחמם תנור ל-220 מעלות.
לערבב את כל חומרי הבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה וחצי.
לרדד על משטח מקומח למרובע של כ-35*35 ס”מ.
למרוח הבצק במים
לפזר שומשום ומלח גס ולחתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
לפתל כל רצועה ולהניח על תבנית אפיה שטוחה עם נייר אפיה, תוך הידוק הקצוות לנייר
לאפות 15 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים. להוציא ולהניח על רשת צינון
להתאפק לפחות 5 דקות (קשה, אך לא בלתי אפשרי), להכין מטבלים (או לא) בצד, ולחסל.
כאן יש לנו חומוס כרובית ומטבל פלפלים קלויים שאי אפשר להפסיק לאכול:
מדהים!!
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהחלפתי ריוויון בשמנת חמוצה עם חלב. יצא מעדן. התווסף לספר המתכונים. תודה
השבמחק