ציר ירקות כבר עשיתם? אז אפשר להמשיך. מרק עשיר וסמיך, הכי “בשרי” שצמחוני או טבעוני יכול להיות, נטול שומן וכובד. ממש קסם של מרק.
אז ככה:
1.5 ליטר ציר ירקות
0.5 ליטר מים
רבע כוס יין לבן יבש
4 חבילות פטריות מסוגים שונים (שמפיניון, יער, שי-מג’י, מלך היער, חורש, פורטבלו ו/או כל סוג שיעלה על דעתכם.
חופן פטריות פורצ’יני מיובשות.
2 בצלים גדולים.
3 שיני שום.
2 כפיות שמן (כן כן, זה כל השומן במנה).
כמה ענפי טימין.
מלח ופלפל
הכנות:
פטריות פורצ’יני – להשרות במים רותחים לפחות ל-10 דקות.
פטריות טריות – לנגב עם נייר:
פטריות שמפיניון/חורש – להוציא את הרגליים. את הרגליים לקצוץ דק ואת כל הפטריות לחתיכות גדולות יותר. פטריות שי-מג’י (הדקיקות) להשאיר שלמות, רק לחתוך את הבסיס.
את פטריות הפורצ’יני מוציאים מהמים, סוחטים וקוצצים. לא זורקים את המים!
בצל (לא חייב להיות סגול) – לקצוץ לקוביות קטנות:
שום – לקצוץ דק דק.
ענפי טימין – אפשר לפרק או להשאיר שלמים.
כשכל הרכיבים ממתינים כמו חיילים, אפשר להתחיל לעבוד.
מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה ושמים כפית שמן. מורחים (רצוי עם מברשת סיליקון) את השמן על כל המחבת והדפנות.
מכניסים את הבצל ומערבבים עד לשקיפות/הזהבה קלה. מוסיפים את השום לכחצי דקה. מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות. מערבבים כל הזמן.
מוסיפים את הפטריות. שמים עוד כפית שמן. לאחר דקה שתיים מוסיפים את היין.
להקפיד על אש גבוהה וערבוב כל הזמן - שהיין יספג בתערובת.
כל התהליך – מחימום המחבת להכנת הפטריות - לוקח כ-10 דקות.
בסיר מתאים מחממים את ציר הירקות עם המים ומי הפורצ’יני עם הטימין. לוקחים כמחצית מתערובת הפטריות, מכניסים למרק וטוחנים עם בלנדר יד לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר התערובת ומביאים לרתיחה על אש קטנה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור. מנמיכים עת האש ומבשלים מכוסה עוד 20 דקות.
להגשה ניתן לפזר כל ירק שרוצים – בצל ירוק קצוץ, עירית, כוסברה, פטרוזיליה וכו’.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה