התוספת הדרום אמריקאית הידועה לבשר. אני משתמשת בה להרבה דברים נוספים – על ירקות, דגים, עוף, תגבור לרוטב סלט ירוק וסתם על לחם קלוי. אחרי הפעם הראשונה בטח תכפילו כמויות…
לקחנו
- 250 גרם פטרוזיליה (2 צרורות גדולים מהשוק או אינספור שקיות מופקעות במחירן מהסופר). לשטוף היטב ולייבש
- 100 מ”ל שמן זית משובח
- 100 מ”ל שמן קנולה/חמניות
- 100 מ”ל חומץ בן יין לבן
- פלפל אדום (גמבה)
- בצל (סגול או לבן)
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית מלח מומסת בחצי כוס מים חמים
- פלפל חריף קצוץ לאוהבי החריף (לא חובה)
המרקם הנכון מחייב עבודה ידנית, לא מג’ימקס וחבר מרעיו. הכינו קרש גדול וסכין חדה וגדולה.
קוצצים לקוביות קטנטנות את הבצל והגמבה. מועכים את השום.
קוצצים את הפטרוזיליה
שמים הכל בקערה גדולה, מוסיפים הנוזלים ומערבבים.
מעבירים לצנצנת זכוכית נקיה ומחכים בסבלנות לפחות 3 ימים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה