יום ראשון, 13 בדצמבר 2015

סלט אצות, פטריות ומלפפונים - מתכון וידאו

אחד הסלטים המענגים. קר ורענן, הולך טוב עם עצמו ובמיוחד כליווי לארוחה כבדה יותר.












לקחנו:

  • 5 מלפפונים ירוקים טריים במיוחד
    חצויים לאורך וללא הגרעינים על מנת לשמור על פריכות. חיתוך לפרוסות בצורת סהרונים.
  • 3-6 פטריות שיטאקי טריות (תלוי בגודל)
    מנוגבות ופרוסות ללא רגל
  • חופן אצות וואקמה, מושרות במים קרים כ-15 דקות או יותר

לויניגרט אסיאתי:
שימו לב - לא צריך להשתמש בכל כמות הרוטב - רק "לעטוף" את הכל ללא שלוליות.
  • 100 מ”ל שמן חמניות
  • 10-15 מ”ל שמן שומשום
  • 30 מ”ל חומץ אורז
  • 10-15 מ”ל סויה
  • שומשום – רגיל, מלא, שחור ו/או מצופה ואסאבי – מה שבא ברוך הבא
  • צ'ילי טחון טרי
  • מלח – בזהירות, ניתן לתקן בסוף.

וההכנה - בסרטון:


2 comments:

  1. ממש יופי , אני אשתמש בפחות שמן .
    תודה יקירה

    השבמחק
    תשובות
    1. היחס בין הרכיבים הוא החשוב. אני מכינה מעט יותר ומשתמשת במה שנותר לדברים נוספים. נשמר יופי במקרר

      מחק