יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

24 שעות באילת


הכל התחיל בעצם בתחילת פברואר השנה (2015), כשהבנתי שמסעדת המסגר 5 באילת עומדת להסגר. רבות שמעתי על המקום וטרם פקדתיו, אז קמתי ועשיתי מעשה. ביום חול בהיר, זרקתי תיק קטן לאוטו ויצאתי לפני הצהריים לאילת.

2015-02-04 15.33.13 HDR 2015-02-04 16.06.58 HDR


תוך 24 שעות הייתי בחזרה אחרי ארוחה מופלאה במסגר 5, ועוד כמה פינוקים. כמובן שהתחלתי לעקוב ולבדוק מתי תפתח המסעדה החדשה שלהם, והיום אכן הגיע. הפעם, כבר לא נתנו לי לעשות את זה לבד ובספונטניות, ונקבע תאריך שיתאים לסיב, סיג, יון ולי.
אז ביום חמישי של סוף אוקטובר, שמנו עצמנו על האוטו של סיב ושחררנו קלאץ'.
מזג האויר שיחק לטובתנו, והדרך חלפה לה בנעימים עם מוסיקה וקשקושים לאחר פרידה ממושכת של חלקנו. תחנה ראשונה היתה לאחר כשעה וחצי (טוב נו, רק על קפה מהבוקר?!) בחוות קורנמל.

DSCN6450 DSCN6447DSCN6466

אכלנו ושתינו, וקנינו קצת לדרך.
עצרנו גם בכרמי עבדת, שלא יחסרו לנו נוזלים והצטיידנו אף שם.

DSCN6476 DSCN6491

הדרך חלפה ביעף בין הקשקושים למוסיקה, הגענו לאילת ודילגנו בעליצות רבה לכיוון חוף אלמוג לבירה בשקיעה, שהרי הארוחה תחכה לנו עוד כשעתיים.  מיד התארגן לו שולחן על המים ונפרשו המטעמים שהבאנו מבעוד מועד על יד הבירה – תום והגר מבית קורנמל, וקצת קופה ביבוא אישי מאיטליה.

DSCN6516 DSCN6518

השמש שקעה ופנינו לוילה שחיכתה לנו להפקיד את חפצינו ולהמשיך בעבודה.

2015-10-29 19.15.47DSCN6583

הגיעה השעה ללכת לאכול משהו, אחרי יום מתיש כל כך. המסעדה נקראת עכשיו לוייתן, והיא נדדה מאיזור התעשיה בינות למוסכים ולמסגריות אל טיילת החוף הצפוני, מאחורי מלון הרודס.  באנו מצויידות בנוזלים אדמדמים שחלצו לנו במקום, והתחלנו לעיין בתפריט.
ארבע גרגרניות מאפשרות טעימה של מנות מגוונות, וכך היה (קצת פישלנו עם הצילומים, אז לא הכל תועד…)

DSCN6552DSCN6540

שוק אווז קונפי עם חזה אווז, עדשים וירקות, סקאלופס על קרם כרובית ובייקון, סרטן רך שריון (דמיינו)

DSCN6537DSCN6549

סלט ירוק עם פקורינו ובייקון, כבד עגל, טרטר המאצ’י (שגם נעלם מסרט הצילום…)
דידינו חזרה אל הוילה לנוח, ונפלנו שדודות עד אור הבוקר

DSCN6572DSCN6573

שבו נאלצנו לקום והזיז את עצמנו להמשך העבודה אשר בברכות הסתלבט של ריף הדולפינים, שם חיכו לנו הטווסים, הדולפינים

DSCN6600DSCN6620

והבריכות המפנקות

DSCN6601DSCN6605

ארוחת בוקר אחת אחר כך, נכנסנו לפחית ושבנו צפונה.
וכל ה"שחיתות" הזו עולה סביב 700-800 ש"ח לאדם. מומלץ לנסות.

השלב הבא – 100 שעות בטוסקנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה