יום רביעי, 10 בדצמבר 2014

מרק חצילים חם עם (או בלי) יוגורט - צמחוני / טבעוני (ואף פליאו)


החורף לא ממש מגיע, אבל ברגע שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-30, אפשר להתענג שוב על מרקים. וכאן יש מרק שנולד ממה שהיה בבית, כמו הרבה מתכונים אחרים.
אם מוותרים על הוספת היוגורט – המרק טבעוני לחלוטין.

2014-12-09 16.38.30
לוקחים:
  • 2 חצילים (בערך 1 ק”ג)
  • ראש סלרי בינוני – קוביות גסות
  • 2 בצלים בינוניים – קוביות גסות
  • גזר - טבעות
  • כרישה – פרוסות, להקפיד מאד שלא ישאר חול בין השכבות
  • פלפל חריף – בכמות שאתם אוהבים – בין פרוסה דקה לפלפל שלם. תלוי גם במידת חריפות הפלפל. בזהירות!
  • 4 שיני שום קלופות קצוצות גס
  • 4-5 פרוסות ג’ינג’ר
  • מלח
  • כף שמן זית
  • ליטר וחצי מים
  • 2 כפות יוגורט עיזים או כחצי כוס שמנת/שמנת מתוקה
לעבודה:
החצילים צריכים להיות קלים יחסית לגודלם. שורפים את החצילים. אפשר בתנור, עם סיומת של גריל כשהם כמעט רכים לחלוטין כדי להוסיף אפקט חריכה. אפשר על גריל או חציליה ואף על הגז. מה שחשוב הוא לעשות כמה חורים עם מזלג על מנת שהחציל לא יתנפח מהחום ויפקע בחוסר שליטה.

2014-12-09 12.35.27

מניחים בצד שיתקררו קצת, פותחים ומוציאים עם כף את הבשר. ככל שהבשר לבן ועם מעט גרעינים – החציל טעים יותר וללא מרירות.
2014-12-09 13.43.35

לא נורא אם כמה חתיכות שרופות נותרות בבשר החציל. זה מוסיף מעט ארומה מעושנת. לא מסננים.

2014-12-09 13.56.40

מכינים את כל הירקות, שטופים וחתוכים

2014-12-09 14.02.03

בסיר בינוני מחממים מעט את שמן הזית, מאדים קלות את הבצל עם הפלפל החריף, ומוסיפים בכל  פעם ירק נוסף ומאדים לדקה שתיים לפני ההוספה הבאה: גזר, סלרי, שום, כרישה, ג’ינג’ר. מוסיפים ליטר וחצי מים וכפית מלח או מעט יותר לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה-בינונית  (ברתיחה עדינה) כ-50 דקות עד לריכוך מלא של כל הירקות.

2014-12-09 14.09.10

מוסיפים את בשר החציל לעוד כ-10 דקות כשהסיר מכוסה. סוגרים את האש, פותחים ובודקים תיבול. טוחנים עם בלנדר יד, או מעבירים למג’ימיקס לטחינה.
לאחר שהנוזל אחיד ובסמיכות בינונית, מוסיפים כ-2 כפות יוגורט עיזים (או כחצי כוס שמנת)

2014-12-09 16.20.56

מחזירים לאש קטנה בערבוב מתמיד עד שכל היוגורט נבלע במרק.
מגררים מעט מאד אגוז מוסקט ומערבבים.
2014-12-09 16.35.18

מגישים כמו שהוא או שניתן להוסיף עלי פטרוזיליה,  כוסברה או בזיליקום.

2 comments: