מאחר ואני מאד אוהבת לאכול, ולבשל, וכך גם רבים מחברי, אין זה אך טבעי שהמפגשים יהיו חגיגה משותפת של בישולים. מה זה אומר? שאני מכינה חומרי “עזר” לבישול: ירקות, עשבים שונים, שומים קלופים, שמנים, חומצים, צירים, רטבים ומטבח מצוייד היטב. כל אחד מגיע עם צידה כאוות נפשו, וכולם יחד מבשלים ככל העולה על רוחם. כמובן שהאלכוהול זורם אף הוא.
שבת בבוקר, יום יפה לאחר שבוע גשום (וזה אומר שהמרפסת אף היא תהיה פתוחה לשמחת כל המעשנים), מתחילים לארגן את המטבח לאורחים.
ואז הגיעו אדי ואורלי עם בר. אדי מיד השתלט על עמדת הבר, הביא חיזוקים משלו והתחיל להתפרע
שבת בבוקר, יום יפה לאחר שבוע גשום (וזה אומר שהמרפסת אף היא תהיה פתוחה לשמחת כל המעשנים), מתחילים לארגן את המטבח לאורחים.
הבר מצוייד
המקרר גם
וכך כל השאר
שעת צהריים, צריך משהו שיחזיק עד הערב, אז קופצים לסרווסריה, לבראנץ’ המפורסם שלהם ומנה קטנה ואלוהית של שקשוקה מוח עגל עושה את העבודה.
עכשיו מה שנשאר זה לנוח ולחכות לבלגן. וכך היה.
על השולחן חיכו כבד דגים, בצל ספרדי בשמן זית וטחינה. כמובן גם לחם משובח של אדון שיפון
ואז הגיעו אדי ואורלי עם בר. אדי מיד השתלט על עמדת הבר, הביא חיזוקים משלו והתחיל להתפרע
ענת התלבשה על היין
אורלי התחילה לטפל בסרדיניה המופלאים
ואלון פנה לפוקצ’תו ופטריותיו
בינתיים נלגמו קלות המרקים – בשר וסלק, שהכנתי מבעוד מועד, שחס וחלילה לא יחסר
ענת פתחה כבר לא מעט בקבוקי יין (שהתרוקנו די מהר)
אבל אנחנו לא נחים. המטבח המה ורחש. יוליה התחילה עם ההקפצות
וקרלו ערך בדיקות איכות ושבר ביצים
בינתיים, סיגל הוציאה את הפלמידה הלבנה ששוגרה ישירות משלדג, ומרוב טריות הפכה מייד לסביצ’ה
ואז, כשהצחוקים מכסים על המוסיקה, כולם אכולים ושתויים כדבעי, מופיעים חנוך, אבי ודנה עם הרבה בשר, ואבי התחיל לתת בראש
וגם המבורגרים (שייטל ושפונדרה) שלא הגענו אליהם…
עד שלאף אחד לא היה כח לזוז
וכמובן שלא שכחנו את הטירמיסו
ובכלל, נראה לי שזה מתכון מנצח. להתראות בפעם הבאה…
ותודה ענקית לסיגל על התמונות
ותודה ענקית לסיגל על התמונות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה