יום שבת, 29 בדצמבר 2012

בוקר טוב, צהריים טובים ואפילו ערב טוב. קלימרה בנמל יפו

ביום חמישי הודיעה לנו רונית בזו הלשון: “שוקלת להתמרכז הסופ"ש. יש תכניות? עינוגים? שנסנכרן יומנים?” מיד עלו רעיונות שונים ומשונים, ומה שקרה בסוף שמצאתי עצמי עם רונית באוטו בדרך לנמל יפו, לאחר שהזכירה לי כמה ביקורים שם במקום שהסב לנו הנאה מרובה. נמל יפו
שבת בצהריים, יום חורף חמים ושמשי, כל עמישראל, אשתו, חמותו ובני דודיו בחוץ. ברגל, ברכב, באופניים, בקורקינטים.
הוויז מכוון אותנו במינימום פקקים לכיוון הנמל. מה שחסר בו היא היכולת לפנות חניות… מגרש החניה הענק של נמל יפו מפוצץ עד אפס מקום. סיבוב אחר סיבוב עד שמאתרים את האיש עם המפתחות שפוסע בנחישות ומיד עומדים לחכות שיצא מהחניה. כמובן שקופצת מישהי שחוסמת בגופה את כניסתי לחניה, ללא שום אוטו על ידה, עד ש”השתכנעה” שכבר היינו שם, עברו עוד כמה דקות… עמישראל ובני דודיו כבר אמרנו? באיחור “קל” ולא אופייני של כחצי שעה הגענו לקלימרה, ובחרנו לשבת על הפינה של הבר.
הבר של קלימרה
המנות בקלימרה נקראות בשמות של נשים. רונית מיד שמה עינה על סילביה – סביצ’ה על בריוש.
מנה קלה, רעננה, טעימה כל כך שכמעט רבנו עליה. בדיוק לפי טעמנו. הרבה עשבים, לימון שלא מתבייש להצהיר על נוכחותו, דג טרי, פרוסות שקדים שבעיקר מעניקות קרנצ’יות נעימה לכל ביס, וקרם פרש על הבריוש. שילוב נפלא.סביצ'ה על בריוש
2 מנות נוספות שאני לא מוותרת עליהן בקלימרה הן קארלה וקלימרה. הראשונה מנת פרגיות מפתיעה עד מאד, המגיעה בכלי בו נאפתה בתוספת ירק טרי וטורטיות.
IMG_1158
הכנתי “לאפות” קטנות מהמרכיבים. פרגית ומפתיעה ומהטעימות שאכלתי.
IMG_1160
המנה השנייה היא של קלמארי סגול על הפלנצ’ה על קרם לבנה-חציל עם צנוברים קטנים. אני חוזרת על עצמי, אבל מאד מאד טעים.
IMG_1150
כמובן שלקחנו גם את פוקצ’ת הבית שלא ניתן לעמוד בפניהIMG_1151
לקינוח לא התאפקנו והזמנו מנה נוספת של סילביה. לא רצינו לקלקל את הטעמים והתחושות עם משהו מתוק או שתיה חמה…
המנות הן בגודל בינוני וכך גם המחירים. לא הכי זול בעולם, אבל מבחינתי שווה כל ביס.
IMG_1170

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה