בשר טחון אני מאד אוהבת. קציצות, בולונז, המבורגרים, עם חצילים – אין סוף אפשרויות. פעם מאד אהבתי קציצות, עם ביצה ופירורי לחם, ותפוח אדמה מגורר דק ובצל ופטרוזיליה.
הבשר הטחון (גס…) יצא מהפריזר להפשרה, וכרגיל ידעתי שההחלטה תהיה on the fly – אחרי שאתחיל לקצוץ ולחתוך.
שמתי על השיש עגבניות, כרובית, פלפל אדום, קישוא, בצל, שמן זית, יוגורט, “ירוקת” ותבלינים – והתחלתי לעבוד.
לא בכל מה שהיה השתמשתי, כמובן. מה שיצא בסוף הם קבבונים עם ירקות “מדורה”. פשוט, מהיר, טעים ועסיסי להפליא לדברי עוברי אורח שאתרע מזלם להיות שפני הנסיון.
פרודוקטים:
1/2 ק”ג בשר טחון גס
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 עגבניות (מוציאים את העוקץ וחורצים X רדוד בבסיס)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 ראש כרובית
שמן זית
מלח
צ’ילי אדום חריף טחון
הכנה:
מרככים את הכרובית כ-5 דקות במיקרו. מחממים מחבת כבדה (כידוע, אני אוהבת ברזל יציקה) וגדולה, שמים כף שמן ואת הבצל, העגבניות והפלפלים. כשהבצל “משקיף” מוציאים אותו ומערבבים היטב עם הבשר בתוספת מלח, צ’ילי, ירוקת וכ-2-3 כפות שמן זית. נותנים לתערובת לנוח.
את הכרובית מפרידים לפרחים ומוסיפים למחבת. מנמיכים מעט את האש הופכים ומערבבים. חותכים את העגבניות ל-2 או 4 וממשיכים.
המחבת נראית כך:
מזליפים עוד מעט שמן זית ולאחר עוד כמה דקות ערבוב מוציאים את הירקות.
צרים עיגולים קטנים מהבשר ומכניסים למחבת לצליה מהירה. סבלנות – לא לצופף מדי את הקבבונים - 2 דקות מכל צד.
מסדרים צלחת עם ירקות, קבבונים, יוגורט וירוקת – וזוללים…
בתאבון
הבשר הטחון (גס…) יצא מהפריזר להפשרה, וכרגיל ידעתי שההחלטה תהיה on the fly – אחרי שאתחיל לקצוץ ולחתוך.
שמתי על השיש עגבניות, כרובית, פלפל אדום, קישוא, בצל, שמן זית, יוגורט, “ירוקת” ותבלינים – והתחלתי לעבוד.
לא בכל מה שהיה השתמשתי, כמובן. מה שיצא בסוף הם קבבונים עם ירקות “מדורה”. פשוט, מהיר, טעים ועסיסי להפליא לדברי עוברי אורח שאתרע מזלם להיות שפני הנסיון.
פרודוקטים:
1/2 ק”ג בשר טחון גס
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 עגבניות (מוציאים את העוקץ וחורצים X רדוד בבסיס)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 ראש כרובית
שמן זית
מלח
צ’ילי אדום חריף טחון
הכנה:
מרככים את הכרובית כ-5 דקות במיקרו. מחממים מחבת כבדה (כידוע, אני אוהבת ברזל יציקה) וגדולה, שמים כף שמן ואת הבצל, העגבניות והפלפלים. כשהבצל “משקיף” מוציאים אותו ומערבבים היטב עם הבשר בתוספת מלח, צ’ילי, ירוקת וכ-2-3 כפות שמן זית. נותנים לתערובת לנוח.
את הכרובית מפרידים לפרחים ומוסיפים למחבת. מנמיכים מעט את האש הופכים ומערבבים. חותכים את העגבניות ל-2 או 4 וממשיכים.
המחבת נראית כך:
מזליפים עוד מעט שמן זית ולאחר עוד כמה דקות ערבוב מוציאים את הירקות.
צרים עיגולים קטנים מהבשר ומכניסים למחבת לצליה מהירה. סבלנות – לא לצופף מדי את הקבבונים - 2 דקות מכל צד.
מסדרים צלחת עם ירקות, קבבונים, יוגורט וירוקת – וזוללים…
בתאבון
וואלה, הריח עולה, מגרה ומגיע עד לכאן
השבמחקגדעון
מה זה ירוקת?
השבמחקיש קישור לפוסט על "ירוקת" - או דרך הארכיון או בתוך הפוסט הזה.
השבמחקפסטו עשבי תיבול:
http://www.culinati.co.il/2011/09/1-1-3-0.html