יום שני, 12 בספטמבר 2011

פסטו עשבי תיבול (הידוע בכינויו "ירוקת")


ממרח/פסטו עשבי תיבול

1 צרור פטרוזיליה - שטוף, מיובש וחתוך גס
1 צרור כוסברה - שוטף, מיובש וחתוך גס
3 בצל ירוק - שטוף, מיובש וחתוך גס
0.5-1 פלפל חריף  ירוק טרי - לפי מידת החריפות של הפלפל והעוקץ הרצוי
שום (3-8 שיניים, לפי הטעם)
שמן זית
מלח


להכניס את כל המרכיבים פרט לשמן למעבד מזון עד שהוך למחית. להזליף שמן זית בזמן העיבוד עד לקבלת המרקם הרצוי - לא מדדתי כמויות... אפשר לעשות מקרם לח עד שומני לפי איך שמתחשק :)
להוסיף מלח לפי הטעם

אפשר לשנות/להוסיף עשבים - ארוגולה/נענע/בזיליקום וכיד הדמיון הטובה ולשחק עם כמויות השום והפלפל.

לשימוש כממרח, על בשר, לערבוב עם טחינה, למריחה על עוף בתנור...
אפשר גם להוסיף צנוברים ולמלא פורטבלו בתנור 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה