יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

מסעדה בהפתעה - ארוחת בישולים

מאחר ואני מאד אוהבת לאכול, ולבשל, וכך גם רבים מחברי, אין זה אך טבעי שהמפגשים יהיו חגיגה משותפת של בישולים. מה זה אומר? שאני מכינה חומרי “עזר” לבישול: ירקות, עשבים שונים, שומים קלופים, שמנים, חומצים, צירים, רטבים ומטבח מצוייד היטב. כל אחד מגיע עם צידה כאוות נפשו, וכולם יחד מבשלים ככל העולה על רוחם. כמובן שהאלכוהול זורם אף הוא.
שבת בבוקר, יום יפה לאחר שבוע גשום (וזה אומר שהמרפסת אף היא תהיה פתוחה לשמחת כל המעשנים), מתחילים לארגן את המטבח לאורחים.
הבר מצוייד

2014-11-29 15.06.45


המקרר גם

2014-11-29 09.42.56

וכך כל השאר

2014-11-29 15.07.26

שעת צהריים, צריך משהו שיחזיק עד הערב, אז קופצים לסרווסריה, לבראנץ’ המפורסם שלהם ומנה קטנה ואלוהית של שקשוקה מוח עגל עושה את העבודה.

2014-11-29 12.19.26

עכשיו מה שנשאר זה לנוח ולחכות לבלגן. וכך היה.
על השולחן חיכו כבד דגים, בצל ספרדי בשמן זית וטחינה. כמובן גם לחם משובח של אדון שיפון

2014-11-29 10.41.30

ואז הגיעו אדי ואורלי עם בר. אדי מיד השתלט על עמדת הבר, הביא חיזוקים משלו  והתחיל להתפרע

DSC_0090


ענת התלבשה על היין


DSC_0004


DSC_0016


DSC_0276

אורלי התחילה לטפל בסרדיניה המופלאים

DSC_0033


DSC_0043

ואלון פנה לפוקצ’תו ופטריותיו

DSC_0003


DSC_0069


DSC_0045


DSC_0053

בינתיים נלגמו קלות המרקים – בשר וסלק, שהכנתי מבעוד מועד, שחס וחלילה לא יחסר

DSC_0037

ענת פתחה כבר לא מעט בקבוקי יין (שהתרוקנו די מהר)

DSC_0007

אבל אנחנו לא נחים. המטבח המה ורחש. יוליה התחילה עם ההקפצות

DSC_0109


DSC_0111

וקרלו ערך בדיקות איכות ושבר ביצים

DSC_0122

בינתיים, סיגל הוציאה את הפלמידה הלבנה ששוגרה ישירות משלדג, ומרוב טריות הפכה מייד לסביצ’ה

DSC_0063


DSC_0081

ואז, כשהצחוקים מכסים על המוסיקה, כולם אכולים ושתויים כדבעי, מופיעים חנוך, אבי ודנה עם הרבה בשר, ואבי התחיל לתת בראש

DSC_0188


DSC_0208


DSC_0242

וגם המבורגרים (שייטל ושפונדרה) שלא הגענו אליהם…

DSC_0194

עד שלאף אחד לא היה כח לזוז

DSC_0269

DSC_0271

וכמובן שלא שכחנו את הטירמיסו

DSC_0282

ובכלל, נראה לי שזה מתכון מנצח. להתראות בפעם הבאה…



ותודה ענקית לסיגל על התמונות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה