יום חמישי, 11 באפריל 2013

קציצות בשר ירוקות – מתכון זריז


יש לי סימפטיה לשוק הכרמל. בייחוד יש לי סימפטיה גדולה לירוקים שמונחים שם בערמות של טריות שגורמת לי לרוץ ולרכוש את כל הדוכן.
עשבי תיבול טריים בשוק
ואז אני חוזרת הביתה, רוחצת-מייבשת-קוצצת גס ומכניסה לשקיות לשליפה מהירה מהמקרר, שהרי אין הרבה דברים שאני מכינה בלי הירוקים האלה…

היום בא לי להתעלל שוב בבשר טחון, והחלטתי להכין קציצות “ירוקות”, ללא קמח, פירורי לחם וביצים. וכך עשיתי:
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • גבעולי בצל ירוק
  • 3-6 שיני שום
  • פלפל ירוק חריף
  • 1 זוקיני
  • חצי ק”ג בשר טחון
  • מלח
את כל הירוקים עם הפלפל והשום טוחנים במעבד מזון או מקל בלנדר. את הזוקיני לגרר בפומפיה דקה ולסחוט היטב מהמים.
ניתן לגוון בירוקים, להוסיף נענע/אורגנו/בזיליקום/טרגון – לפי החשק והטעם האישי.
מערבבים את הירוקת והזוקיני עם הבשר ומעט מלח, לשים היטב ומשאירים לנוח עד חצי שעה.
קציצות ירוקות
צרים קציצות
קציצות ירוקות1
ומטגנים במעט שמן, או על הגריל.
קציצות ירוקות מטוגנות
הצעת הגשה: עם יוגורט ו/או טחינה.

2 comments:

  1. אוהבת מאוד את התמונה מהשוק! מה השיטה הטובה ביותר לנקות ירק? מה הדרך הכי טובה לשמור עליהם רעננים לאורך זמן? תודה מראש! (:

    השבמחק
  2. תודה :)
    קודם כל, שוטפים היטב את כל הירוקים ומייבשים - אני משתמש במייבש חסה.
    אני גיליתי שקיות קסם בארה"ב ודואגת שיהיו לי תמיד:
    http://www.amazon.com/Debbie-Meyer-Green-Bags-Pack/dp/B0011TMP3Y/ref=pd_sim_k_2/181-6196029-0240106
    או לשים בנייר בד - מגיע בגליל של בד לבן דק שסופג את הלחות ובתוך קופסה סגורה.

    השבמחק