יום שני, 9 בינואר 2012

קונפי ריחני - שום בשמן זית

*קונפי – בישול בשמן. לא טיגון, אלא בישול על אש קטנה קטנה בשמן שמכסה את מה שמבשלים.
ברוסקטה עם קונפי, אנשובי ופלפל חריף


חבילת בצלצלי פנינה - קלופים
3 ראשי שום - קלופים
2 כרישות – החלק הלבן, נקיות ופרוסות לחתיכות של כ-2 ס”מ
שמן זית שאוהבים
ענף טימין

027
שמים הכל בסיר קטן וממלאים שמן זית שיכסה את הכל ועוד קצת. כמה שתשימו יותר, יהיה יותר שמן זית ארומטי בסוף התהליך.
מבשלים על אש קטנה. ברגע שמתחיל לבעבע מעט, מורידים את האש – רצוי לשים על מקטין להבה בחום נמוך ביותר בבעבוע חלש מאד למשך כ-30 דקות.
028
מסננים את השמן לבקבוק נפרד, ואת הקונפי, לאחר שהצטנן – למקרר.
שימושים אפשריים: הכל… רק כמה דוגמאות (אל תגבילו את עצמכם בזה):

032
  •  




















  •  למרוח על לחם/ברוסקטה.
  • לחמם ולאכול כתוספת לבשר, עוף, ירקות או כל מנה אחרת.
  • בשמן ניתן להשתמש לתיבול – סלטים, קרפצ’ו, בשר טחון לפני טיגון כקבב או קציצה.
  • לשים בקערית שמן עם מעט לימון ומלח גס ולטבול לחם טרי.

4 תגובות:

  1. אף פעם המסך שלי לא הריח כל כך טוב!
    כמה זמן בערך משאירים על האש הקטנה אחרי שהעברנו למקטין הלהבה?

    השבמחק
  2. מיוחסת אומרת : קינפנטיני בעשישות שום! (ככה זה , תמיד יהיו נמושות המעדיפות להתפייט מלקלף שום... )

    השבמחק