יום שלישי, 13 בנובמבר 2012

מרגריטה ושרימפס. מתכון מנצח לארוחה זוגית (ולא רק שרימפס)


הכל התחיל מהמרגריטה. לא הווריאציות שמגישים לנו פה בהתחנפות ל”טעם הישראלי”. מרגריטה. מתגלגלת בגרון, נקיה, חמוצה חריפה, חד משמעית ועם כמה קוביות קטנות של קרח. וישמרנו אלוהים – לא מתוקה… כן, תמזוג לי עוד אחת.

DSCN5029

וקצת אוכל, מנה שהיא בת לויה מושלמת.
קבלו מתכון. הכמויות הפעם, הן בערך. טוב נו, אחרי המרגריטה, מי סופר? זה יוצא טעים בכל מקרה.

שמים מוסיקה:




קודם כל מכינים את המרגריטה, כדי שהשרימפס לא ימתינו לשווא.


בשייקר גדול:
  • 2 מנות טקילה
  • 1 מנה ליקר תפוזים (מטריפל סק ועד קואנטרו)
  • 2 מנות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 מנה (או פחות, למי שלא חובב הרבה חריף) של ליקר Y (צ’ילי).
לשקשק היטב עם קרח ולמזוג.

(למי שממש ממש חייב, תוסיפו כמה טיפות של מי סוכר. אבל בבקשה תנסו בלי…)


שרימפס בשמן זית, עגבניות ועשבי תיבול
  • שרימפס – השתמשתי בקפוא, קלוף. רק צריך לחרוץ לו את הבטן ולהוציא את החוט השחור…
  • עגבניות שרי – חצאים, כמחצית ממספר השרימפסים.
  • עגבניות מיובשות קצוצות – כמה שרוצים.
  • שום – קלוף ופרוס דק. הרבה… שן על כל שרימפס לפחות
  • פלפל חריף ירוק – פרוס לעיגולים דקים.
  • פטרוזיליה וכוסברה קצוצות – חופן מעורבב. תרגישו חופשי להתפרע עם עשבים נוספים (לא רוזמרין).
  • שמן זית  טעים ומשובח. תטעמו בכפית. על כ-10 שרימפסים שמתי כרבע כוס, אבל אפשר פחות. הכוונה היא שיהיה “בשר” לשמן זית, לא רק ציפוי למחבת.
  • מיץ לימון
DSCN5017
שמים את שמן הזית (הקר) עם השום והפלפל במחבת כבדה על אש בינונית שתוציא את הטעמים לשמן בלי לחרוך את השום יותר מידי.
DSCN5018

מוציאים את הפלפל והשום הצידה, מגבירים את האש וזורקים פנימה את השרימפס לצריבה חזקה ומהירה משני הצדדים. מזליפים קצת טקילה שתוטמע בשרימפס הלוחשים. מוסיפים את העגבניות ומלח גס לכ- 2-3 דקות.

DSCN5019



מוסיפים את עשבי התיבול לעוד כחצי דקה עם קצת מיץ לימון, והמנה מוכנה.
בגט טוב על יד, או פשוט עם כף למי שלא אוכל לחם.
בעצם, כדאי להכין 2 שייקרים.

ומי שלא אוכל שרימפס – אפשר לשים כל דבר – מרצועות חזה עוף, דג ואפילו טופו לטבעונים.



4 תגובות:

  1. אז ככה - דבר ראשון אותך לחיים כהן ולדיקסי, וזה לא מעניין אותי בכלל שאת המצאת את המרגריטה הזותי.

    דבר שני - את רצינית את, אני לא יודע למה, אבל לא הרבה משתמשים בטריק של שמן קר לטיגון שום.

    ודבר שלישי - טופו? טופו??? טופו????????? תתביישי. אני מתהפך בקבר בגללך.

    השבמחק
  2. הלוואי וידעתי לבשל או שהיתה לי ולו טיפה של תשוקה מטבחית... אז לבינתיים אני
    מסתפקת מליהנות מהמילים ולטעום את התמונות...מוייש כבר בדרך לרכוש המצרכים :)

    השבמחק
  3. יוב - חיים כהן לא רשם את שמי על הקוקטייל בדיקסי, וזו אכן תקלה חמורה.
    ואל תתהפך כל כך מהר. כמה מחברי הטובים וגו'.

    שריתוש - ספרי לי איך יצא לו (רק תשלחו קודם את הזאטוטים שלא יפריעו)...

    השבמחק
  4. הרגת אותי על הבוקר...הריח הנפלא של השום.... מי יתנני שרימפ ממחבתך...

    השבמחק