יום ראשון, 30 בספטמבר 2012

דגים ברוטב יוגורט עשבי תיבול

DSCN4918
הייתי בשוק לחידוש מלאי ירקות ופירות, ככה בקטנה, ונפלתי על חנות הדגים של מוסי פנסטר. מיד רכשתי במיטב כספי שני דגי דניס
נאים ביותר. 55 שקלים שלמים לשניהם. במקרר חיכה קנקן של יוגורט עיזים, ונראה לי מושלם לשדך ביניהם עם כמה תוספות.
הפלייליסט הוא ישראלי קלאסי היום. זה מה שעושה לי שהות של כמעט חודש בחו”ל, כנראה.
אז לוקחים:רכיבים
1 כוס יוגורט עיזים (חשוב – לא מתפרק בבישול)
2 גבעולי תימין קצוציםDSCN4888
2 גבעולי אורגנו קצוצים
1 גבעול נענע קצוץ
2 בצל ירוק (קצוץ החלק הלבן והירוק בנפרד)
3 שיני שום כתושות
כמה פרוסות דקות פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית סומק
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס יין לבן יבש
מעט שמן זית
וכמובן – דג. אני השתמשתי ב-2 דניס מפולטים עם העור
כלים:
מחבת/קלחת גדולה עם מכסה תואם
סיר קטן לרוטב
ומה עושים?
בסיר קטן לרוטב, בכפית שמן זית, מטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק להזהבה.
מוסיפים את היוגורט, מחממים מעט ומוסיפים את עשבי התיבול הנותרים, השום, הפלפל, המלח והסומק. מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית ומורידים לאש הקטנה ביותר. מבשלים ומערבבים כ-20 דקות. לשים לב לרתיחה שתהיה עדינה מאד.DSCN4903
שימו לב שבשדרה האמצעית לא נותרו עצמות. אם כן, יש שתי דרכים לטפל בהן. האחת עם פינצטה, השניה פשוט לחתוך החוצה משולש צר וארוך ממיקום מחצית הפילה – אפשר לראות בתמונה שהנתח הימני “שלם” והעצמות הוצאו בפינטצה, והשמאלי חתוך.
ממליחים ומפלפלים קלות את הדגים.
מחממים היטב מחבת גדולה עם מריחה קלה של שמן זית ושמים את הדגים על צד העור. כששולי הדגים מתחילים להלבין, שופכים מעט יין לבן שיצרב  (צצצ…) בדגים, מעבירים לאש בינונית ומכסים. DSCN4912מבשלים כמה דקות עד שהדג לבן כמעט כולו (לא הופכים!) ומוסיפים את הרוטב. סוגרים את המכסה לעוד דקה, והעסק מוכן להגשה.
אין צורך בלימון – לא בהכנה ולא לאחר מכן. היוגורט חמצמץ דיו.

DSCN4891
* ואפשר גם דגים (טריים!!!) אחרים.

2 comments:

  1. יצא מעולה. הילדים ליקקו את האצבעות.

    השבמחק
  2. אני ממליץ לא לקנות אצל מוסי בכרמל. סכנה תברואתית!
    מכר לי מול הפנים דג חשוף שנפל לו על הריצפה ולא הסכים להחזיר כסף.
    כשמישהו מתנהג כך לא הייתי סומך על הדגים שלו מבחינת מאיפה הוא קונה, טיפול ואחסון

    השבמחק