יום שלישי, 20 בספטמבר 2011

אוכל חי - Raw Food

ישבתי בג'ונו עם זוג חברים ותיק שידוע היה בצמחוניותו. יין טוב, שיחה משובחת ומנות קטנות וטעימות. ואז מסתבר לי, שלא די להם בצמחונות, הם הולכים לכיוון ה-Raw Food. זה אמנם רעיון שאני מאד אוהבת, אך רק כשהוא כולל בשר ודגים נאים...  למרות זאת הרמתי את הכפפה והזמנתי אותם לארוחה על טהרת מזון חי צמחוני. אין לי נסיון רב ב"מונבטים" לסוגיהם השונים ועיבודי אגוזים, כך שנותר לי לייגע את מוחי ביצירות משונות מירקות חיים. רכשתי במיטב כספי ירקות ופירות מכל הסוגים והמינים - 


עגבניות, מלפפונים, בצלים שונים, אפרסקים, אגסים, תפוחים, כרוב, פטריות פורטבלו ושיטאקי, קישואים, כרוביות, עשבי תיבול, צנוניות, פלפלים אדומים, פלפלים חריפים אגוזי מלך וקשיו.
עם הכניסה הוגשה "גספריטה"  - גספצ'ו עוקצני ומסונן כאפריטיף מרענן. הרוב שתו אותו עם טקילה...

והמנות:
סלט כרוב עם רצועות פלפל אדום וקשיו בתיבול אסיאתי


 קרפצ'ו בצל סגול בשמן זית, סומק ולימון


 קרפצ'ו קישואים בשמן זית לימון ופטרוזיליה


כרובית חיה בשמן זית לימון וצ'ילי


סלט עשבים ואגוזי מלך


סלט מלפפונים עם פטריות שיטאקי ושומשום בתיבול אסיאתי


סלט עגבניות, צנוניות וכוסברה


סלט ירוק עם אגסים, תפוחים וגבינת עיזים 


קרפצ'ו פטריות פורטבלו בתיבול קרפצ'ו קלאסי 
 כולל פרמז'ן ועלי בייבי (אפשר ורצוי רק ארוגולה)




היינו 5, מתוכם 3 צמחונים. גם שני הקרניבורים שבעו ונהנו הנאה מרובה (ואני אחת מהם...), ואחת הצמחוניות אף לקחה את זה צעד קדימה ומתמחה היום ב-Raw Food טבעוני, אחד הקרניבורים הפך לצמחוני, והזוג המקורי חזר לבשר.

בקיצור, היה מעניין, שונה ואף טעים. נותן רעיונות למנות חדשות ומרעננות, שילוו את הבשר...


6 תגובות:

  1. נתי אהובתי,
    היתה ארוחת מלכים מדהימה, היה שווה!

    ואלוני ואני הרפתקנים כדרכינו, כל הזמן צועדים בשבילים חדשים.
    העיקר שכף לנו איתך!
    רחלה

    השבמחק
  2. תודה לכם שנתתם לי השראה לפיתוח היצירתיות...

    השבמחק
  3. לא פייר להעלות כאלו תמונות מגרות ומעוררת תיאבון כשלא נמצאים לידך ויכולים לבקש "תכיני לי גם" :) .

    השבמחק
  4. לא פייר לנסוע 7000 ק"מ מפה ואז להתלונן... תבואי פה תקבלי :)

    השבמחק
  5. בא לי לתת ביס למסך...
    אגב, הלינק בסוף הכתבה שבור ("שגיאה במספר הבלוג").

    השבמחק