יום שני, 12 בספטמבר 2011

פויקה עוף בשורשים ואורז מלא




"פויקה" עוף - כמה פשוט, ככה טעים...

4 כרעי עוף עם העור*
שורש סלרי 
שורש פטרוזיליה 
4-5 גזרים
2-3 בצלים
1 ראש שום קלוף וקצוץ גס
1-4 פלפל ירוק חריף טרי (לפי הטעם...) קצוץ דק
1 כוס אורז מלא
1 בקבוק יין אדום יבש
מלח


כלים:
מחבת גדולה
סיר ברזל (או כל סיר שנכנס לתנור)

הכנה:

לחתוך אך השורשים לקוביות קטנות של כחצי ס"מ. 
לחמם המחבת ולהשחים העוף  מכל הצדדים - קודם על העור. לא נדרש שמן, העור נמס חלקית ומספק את הסחורה.
למרוח שכבת שמן דקה בסיר הברזל (לנגב עם מגבת נייר עודפים) ולחמם. לטגן הבצל עד לשקיפות, להוסיף פלפל חריף ושום לדקה. להוסיף את ירקות השורש הנוספים לעוד 2-3 דקות. להוסיף כוס אורז מלא ולערבב טוב. להוסיף מעט מלח.
להוסיף את היין ולהניח את העוף מעל. להוסיף מים לכיסוי במידת הצורך. 
לאחר רתיחה להכניס לתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד (120-130 מעלות) לכשעתיים - או על הגז על האש הכי קטנטנה.
לוודא בדרך שלא התייבש - להוסיף מים  (מעט!) לפי הצורך. כמויות הנוזלים - לפי הסיר, התנור וכו'  - צריך לשים לב.

למזוג כוס יין אדום יבש (ריוחה מצוין לענין) ולהתענג.

בתאבון



* למנה קלה יותר ונטולת שומן ניתן להשתמש בעוף בלי העור ו/או בפרגיות, ואז פשוט להכניס את העוף בלי הטיגון.

culinati ©

תגובה 1: