יום שני, 12 בספטמבר 2011

כדורי בשר ברוטב עגבניות




כדורי בשר:

1/2 ק"ג בשר טחון
2 קישואים קטנים
כפית פסטו עשבי תיבול
חצי בצל בינוני קצוץ
כף שמן
כף פפריקה
4 שיני שום
1.5 כפית מלח


לגרר קישואים על פומפיה דקה ולסחוט היטב.
לטגן בשמן את הבצל עם השום. לאחר שמשקיף להוסיף לכמה שניות את הפפריקה עם 1/2 כפית מלח.
לערבב את הבשר, קישואים, פסטו, כפית מלח  ותערובת הבצל, ללוש היטב  ולתת לנוח כ-20 דקות.
ליצור כדורים קטנים (כדורי ביס).

רוטב עגבניות:

חצי בצל קצוץ
גמבה חתוכה לקוביות של 1-2 ס"מ
גזר מגורר
כפית מלח
כף שמן
0.5 ליטר רסק עגבניות ביתי (לא סמיך מידי)
0.5 כוס יין לבן

לטגן הבצל. להוסיף גמבה. ניתן להוסיף פלפל חריף. לאחר שהירקות מתרככים מוסיפים מלח ושמים מעט מרוטב העגבניות ואת היין.

הרכבה:

מוסיפים בעדינות את כל הכדורים בשכבה אחת ומכסים עם שאר הרוטב.
להביא לרתיחה ולבשל ועל אש קטנה כחצי שעה ומכסה פתוח.

הגשה:

                 על חצי חציל קלוי
                 על אורז
                 על פסטה
                 עם לחם / טורטיה / פיתה קלויה מרוחה בשמן זית ושום.

culinati ©

2 comments:

  1. נתי, המתכון עשה אותי רעבה....
    איזה כיף כאן. כוכבית :))

    השבמחק