יום שני, 12 בספטמבר 2011

טבולה קינואה


חיטה לא טוב לך, אמרה הגר. זה מנפח וכבד. וחיטה מלאה? לא. שום חיטה. טבולה מותר לי? לא מה פתאום! בורגול זה חיטה. 
וקינואה? כן, קינואה זה טוב, וגם יותר טעים. סתם מוציאים לה שם רע...
וכך ניסיתי להכין טבולה, ולא מבורגול. הרבה יותר טעים ומאד מאד מרענן.

בישול קינואה:
חומרים:
1 כוס קינואה (170 גר' קינואה יבשה)
2 כוסות מים קרים
ציוד:
סיר עם דפנות עבות וטובות עם מכסה מתאים
הכנה:
1. שמים המים והקינואה בסיר מכוסה ומביאים לרתיחה.
2. מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד כ-15-20 דקות, שיש עיגול לבן בגרגרים ולא מבושל מידי.
3. משאירים מכוסה לעוד כ-10 דקות.
4.מערבבים/מאווררים בעזרת מזלג והקינואה מוכנה.

סלט טבולה מקינואה  
קינואה
1-2 עגבניות אדומות קצוצות
2  מלפפונים ירוקים קצוצים
צרור  פטרוזיליה קצוצה דק  (100 גר' נטו)
צרור כוסברה קצוצה דק (75 גר' נטו)
5  בצל ירוק קצוץ כולל הלבן (75 גר' נטו)
חצי צרור נענע טרייה קצוצה דק  (50 גר' נטו)
5 שיני שום קצוצות דק
פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר  (או יותר)
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד או יותר – 80 מ"ל
1/3 כוס שמן זית משובח – 100 מ"ל
מלח
הכנה:
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים. שמים במקרר לפחות לשעתיים להתחברות.

6 תגובות:

  1. את לא משרה את הקינואה לפני הבישול?

    השבמחק
  2. לא. מבשלת במים קרים. יוצא מצויין

    השבמחק
  3. יצא מדהים.... התמכרתי ל...קינואה??? לא להאמין.
    אני החלפתי את המלפפונים והעגבניות בפטריות טריות קצוצות (מחלת פטריות יש לי... לא מבריאים מזה).
    זה יצא כל כך טעיםםםםםםםםםם.
    תודה נטשה. תמשיכי לשתף אותנו במתכונים שלך.

    השבמחק
  4. כשאת אוהבת קינואה אני מציעה לך לערבב אותה עם בורגול למתכוני פיפלאף או לתחליף אורז

    השבמחק
  5. לא מאמינה שטעים עד שלא טועמת....

    השבמחק