יום רביעי, 28 במרץ 2018

דג ממולא / גפילטע פיש של סבתא חנה

כילדה אהבתי לאכול באופן מאוד משונה וסלקטיבי. בקר, למשל, שהיום לא עובר יום בלי שאנגוס בו בצורה זו או אחרת, לא סבלתי. אולי כי מה שהכרתי היה פאלש פילה מכובס ו”סטייק עין” קפוא בטוסטר אובן עד שהיה סולייתי…
מה שכן אהבתי היה גפילטע פיש עם חזרת, קורקבנים וכבדי עוף מדיום רייר עם מלא פלפל שחור.


כשאמא שלי רצתה לפנק אותי היתה מתקשרת להודיע מתי יהיו גפילטע ישר מהסיר.
אז חילצתי את המתכון האהוב עלי ובנדיבותי הרבה אני משתפת עם העולם ככתבו וכלשונו (עם הערות ביניים):



גפילטע פיש

לתערובת הדגים
(להכין יום או כמה שעות לפני הבישול)
IMG_20180328_061518
  • 1.5 ק"ג נטו קרפיון טחון פעם אחת עם העור והעצמות, הראשים חצויים לחוד (לא חייבים עם העצמות והעור, מה גם שכיום קשה למצוא מישהו שיטחן את העצמות הקשות של הקרפיון.)
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים טריות
  • 2 בצל קלוף
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס מים
  • 2-3 כפיות מלח
  • 2-3 כפיות פלפל
  • 2 כפות שמן
שמים את כל המרכיבים פרט לדג במג'ימיקס וטוחנים לתערובת חלקה.
מערבבים את התערובת עם הדג הטחון לעיסה אחידה.

הבישול
  • 4 בצל קלוף ופרוס דק חצאים
  • 6 גזר קלוף ופרוס לעיגולים
  • 1 (או יותר - לפי הטעם האישי) פלפל ירוק חריף טרי פרוס לעיגולים 
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות סוכר (אני לא שמה, גם הגזר מוסיף מתיקות).

אם (מן הסתם) לא טחנתם את העצמות לתערובת, הוסיפו את האדרות לסיר להעשרת הציר.


בסיר רחב לכסות במים + 5 ס"מ. להביא לרתיחה, ולבשל עם האדרות על אש קטנה עוד כ-20-30 דקות.
להוציא את האדרות, לטעום ולתקן טעמים.


שמים מעט תערובת בחצאי הראשים ויוצרים קציצות שמנמנות מהשאר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעתיים.

החזרת
collage
שורש חזרת (150-200 גרם) קלוף
1.5-2 סלק קלוף (ניתן לבשל קצת לפני)
לטחון הכל במטחנת בשר (אפשר גם פומפיה)
להוסיף מעט מלח, כף שמן וכף חומץ (אני משתמשת בחומץ תפוחים).













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה