כן כן. אני לא אוהבת מתוק. לעיתים נדירות אני נתקלת ב”מתוקים” שאני אוהבת לדגום. למשל, הממתקים של אילזי,
בעיקר המרשמלו עננים של קמפרי אשכוליות…
כאשר (לעיתים רחוקות מאד) אני מכינה עוגה או משהו מתוק, כמות הסוכר בו בהכרח תפחת למקסימום מחצית מהמקובל.
בעיקר אני אוהבת את הטירמיסו שאני מכינה מידי פעם כבר למעלה מ-20 שנה. לאחרונה, ניסיתי להפחית את כמות השומן וכן להכינו ללא חיטה כלל. גם אצל טועמים איטלקיים אנינים המוצר הסופי עבר בגדול את מבחן הטעם.
במקום בישקוטים קנויים, נכין עוגת ספוג:
- 6 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
- 1/2 כוס סוכר
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח שיפון מלא
- ¼ כפית מלח
- ½ כפית אבקת אפיה
- כף ליקר תפוזים (לא חובה – יש מספיק אלכוהול בקרם).
לגרר קליפת לימון עם מגררת עדינה (זסטר) ללא הלבן.
לערבב מיץ לימון, גרידת לימון, מים ותמצית וניל.
בקערה גדולה להקציף חלמונים, להוסיף ¼ כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. להוסיף את תערובת הלימון עד שאוורירי. להוסיף קמח ואבקת אפיה ולהבליע. חשוב מאד להקפיד על ההקצפה וההבלעה האוורירית.
להקציף חלבונים. כשהקצף נהיה רך להוסיף סוכר לאט לאט ולהמשיך להקציף עד שהקצף קשה.
לקפל ¼ מהקצף לתערובת החלמונים. לאחר שאחיד, להוסיף את תערובת החלמונים לקצף שנותר.
שמים בתבנית משומנת (קוטר 24) מחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוכנה, ושמים בצד להתקרר.
לאחר שהעוגה התקררה, ניתן לפרוס ל-3.
קרם טירמיסו
- ½ כוס סוכר
- 3 חלמונים
- 2 כפות ליקר תפוזים
- לחוסכים בשומן - 250 גרם ריקוטה 5% (או, כמובן, מסקרפונה של עברי)
- 1 שקית שמנת מתוקה מוקצפת
- 1 עוגת ספוג
- עד 2 כוסות קפה חזק (אופציה – מחוזק בואן גוך דאבל אספרסו)
- לאוהבי היותר מתוק - ניתן להמתיק את הקפה ב2-3 כפיות סוכר
מועכים את הגבינה בקערה גדולה. מקציפים חלמונים עם סוכר עד שתפוחים ובהירים. מוסיפים ליקר.
מוסיפים החלמונים לגבינה ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
מקפלים הקצפת לתערובת.
מרטיבים את הבסיס בקפה, ומורחים מקרם הגבינה. מכסים בשכבה השניה ושוב מרטיבים בקפה ומורחים קרם.
כך גם שכבה שלישית. מפזרים למעלה אבקת קקאו או נס קפה.
עכשיו תתאפקו. שמים במקרר לפחות ל-4 שעות עד שמתייצב.
וואו, נראה פנטסטי. אני אכין לשבת. תודה
השבמחקאגב, מה זה "ואן גוך דאבל אספרסו" ??
השבמחקזוהי וודקה משובחת בטעם אספרסו
השבמחקhttp://www.goodwines.co.il/64147/van-gogh-double-espresso