יום רביעי, 9 בינואר 2013

ג’מילה – פנינה מרוקאית בנחלת בנימין

את יואל אני מכירה עוד מתחילת שנות התשעים מפאב זנזיבר. מאז ששמעתי על ג’מילה, המסעדה המרוקאית שלו על פינת מדרחוב נחלת בנימין, פקדתי את המקום הקטן מספר פעמים ותמיד נהניתי.JAMILA
יואל, כפי שהוא מציג את עצמו, הוא מלצר, שליח, קניין, מנהל ובעלים וכל מה שצריך, ללא גינוני “מסעדן” ועם הרבה חיוכים וחום.
DSC00548
בקיצור, יום חורף בלב “הסערה הכי גדולה שהייתה פה”, שסגרה יום קודם את איילון ליום שלם עקב הצפה. אני בסיבובים אם האוטו עד שבשלב כלשהו הבנתי שחייבים להגיע למוסך, שם הוא נאלץ להישאר לבדו. וכך מצאתי את עצמי בבית, ללא הקניות הנכספות שתכננתי,  רעבה כמו דב שהתעורר משנת החורף שלו, ומקרר, אעפס, לא משו.
על מרק החרירה של עבדו, השותף של יואל, אני חולמת כבר מתחילת השבוע, אז כמובן שלא הייתה התלבטות. קליק על ג’מילה בתן ביס, עוד קליק על המרק, וכמובן שאני לא יכולה בלי הטאג’ין עוף שלו, שמבלה מספיק זמן בבישול עד שנושר מהעצם בדיוק כמו שאני אוהבת.
את ההזמנה ביצעתי בשעה 14:37. אחרי 10 דקות ראיתי שנתתי את הכתובת הישנה שלי והתקשרתי למסעדה. יואל כבר יצא וכנראה הגיע לכתובת הישנה… למרות הטעות, האוכל הגיע אלי 10 דקות נוספות אחר כך וכך זה נראה:
IMG_1281
הכל בשפע, חם וטעים כל כך. העוף עם אורז וחצילים – שילוב נפלא של טעמים, והמרק עם זירזוף לימון הוא בדיוק מה שצריך ביום כזה. והסלטים - קיבלתי טחינה מצויינת, גזר מרוקאי וכרוב. הכל פשוט וטעים כמו שאוכל צריך להיות. יופי של מקום, יופי של אוכל ויופי של שירות – גם במקום וגם במשלוח.
IMG_1285IMG_1284
ג’מילה, גרוזנברג 31 פינת נחלת בנימין, תל אביב 03-5166123

3 תגובות:

  1. את יודעת מה הכי עושה לי כיף לראות? שכתוב בתפריט ש-"ייתכנו שינויים בהתאם לקניות בשוק". אין לנו מספיק מסעדות שוק אמיתיות, כאלה שהתפריט שלהן באמת משתנה לפי העונות ולפי ההיצע בשוק באותו יום / שבוע (יש מאכלים באיטליה שפשוט לא אוכלים בחורף כי פשוט העגבניות לא מתאימות).

    ובלי קשר הייתי הורג בשביל טאג'ין עוף, למרות שעכשיו 6:15 בבוקר... אני בלונדון ולמרות שהבטיחו לי שהיא בירת הקולינריה, כשיוצאים כל יום מהמשרד ב- 21:30 לא נשארת קולינריה אחת פתוחה לרפואה בעיר.

    השבמחק
  2. עשית לי חשק להזמין משם - ואז התברר מהתפריט שאין לי מה להזמין משם...
    מעבירה את ההמלצה הלאה :)

    השבמחק