יום שלישי, 25 בדצמבר 2012

אימאם ביילדי – מתכון אישי - חציל עם רוטב של בשר טחון

ראשית – אזהרה. מי שרוצה מתכון עדין – לא היום. גם הקוקטייל חריף, עצבני ונושך.

הפריזר ריק מבשר. בין כל קופסאות הצירים והעצמות נותרה לה מיותמת חבילה קטנה של בשר טחון. גם מגרת הירקות לא שגשגה היום, אז הוצאתי קופסת רסק עגבניות (כן, מאותו פריזר).

IMG_1137





את המנה צריכים ללוות קוקטייל מתאים, ומוסיקה...







קוקטייל שושנה:

2 וודקה
1 ליקר צ’ילי
2 מיץ לימון סחוט טרי
4 מיץ אשכוליות אדומות פריגת
כמה גבעולי כוסברה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
פלפל שאטה יבש – לחרוץ בסכין
קרח
לערבב היטב ולהגיש.
*אפשר להוסיף מעט מי סוכר
IMG_1134




לאימאם:

2 חצילים בינוניים, קלים ככל האפשר.
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 ראש שום קלוף לשיניים
1 פלפל ירוק חריף חתוך גס כולל הגרעינים
1/2 ליטר רסק עגבניות
אופציונלי – כמה כפיות קונפי עגבניות
כוסברה
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס.
הכנה:IMG_1117

קוצצים דק (אם יש מיכל קטן לקיצוץ לבלנדר יד – מומלץ) את השום עם הפלפל החריף, מערבבים עם הבשר ומוסיפים מעט מלח.
             IMG_1118
בינתיים מכינים את החצילים:
חותכים לשני חצאים לאורך, ועושים חתכים אלכסוניים של שתי וערב בחצילים.
מורחים שכבה דקה של שמן זית ובוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס.

IMG_1119

שמים על הגריל (אם יש), או בתנור – עד שמוכן, החציל רך והכל חדר לחריצים ומבעבע קלות.
משמנים קלות מאוד מחבת רחבה ושמים הבשר על אש גבוהה, ומטגנים/מפוררים (מזלג עץ הוא הכלי הנוח ביותר).
כשהבשר מפורר וכמעט לא אדום, מוסיפים את רסק העגבניות, קונפי עגבניות ומעט מלח ומערבבים היטב.

IMG_1122

מכסים נותנים להתבשל על אש קטנה כחצי שעה או יותר. לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם.

IMG_1127

מסירים מהאש, ושמים בנדיבות מהרוטב על החצילים.

IMG_1135
ב ת א ב ו ן !

תגובה 1:

  1. אימאם ביאלדי = האימאם התעלף (בטורקית).
    שם מצחיק למנה טעימה.

    השבמחק