יום רביעי, 17 באוקטובר 2012

ענני חצילים

חצילים. איזה ירק מופלא. כמות הדברים שניתן להכין מהם, בכל מגוון הטעמים, מרקמים וסגנונות הבישול. מהפשוט ביותר למטבח גורמה.
אפשר לשדך אותם לכל כך הרבה דברים – בשר, עגבניות, שום, לימון, עשבי תיבול, שלמים בפני עצמם, בסלטים וכמלווים למאכלים אחרים.
המנה של היום היא מעודנת להפליא, עשירה בטעם ומינימליסטית לחלוטין, והמוזיקה בהתאם…


לעבודה:
3 חצילים בינוניים משובחים (The lighter the better)
200 גר’ בולגרית 5% (מומלץ – בולגרית מעודנת של גד)
וזהו. כן, זהו. לא מלח, לא לימון, לא פלפל, לא בצל, לא שום -  כ ל ו ם.

לשרוף את החצילים – בגריל או על אש גלויה עד לריכוך.
לפרוש נייר כסף על השיש ולהניח החצילים כ-10 דקות שיצטננו מעט.

IMG_0840

לקטום את העוקץ ולחתוך את הקליפה לאורך. כך נראה חציל טוב. לא הרבה גרעינים, בשר לבן:

IMG_0841

בעזרת כף וסכין קהה להוציא את הבשר לתוך מסננת. למעוך ולהוציא הנוזלים.

IMG_0843


את בשר החצילים שמים בבלנדר חזק עם קוביות הגבינה

IMG_0848


מעבדים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.

IMG_0850

וזה מה שיוצא… לא התאפקתי ואכלתי קערה עם כפית.
אפשר כמובן גם:
סתם למרוח על לחם
להגיש בכוסיות עם תלתלי בצל ירוק
להשתמש כמצע למנות פילה דג, חזה עוף וכו’
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

7 תגובות:

  1. כל כך הולך לנסות את זה בסופ"ש!

    השבמחק
  2. נתיקות. את מדהימה. נקודה.

    השבמחק
  3. מתכון מקסים. הכנתי עכשיו עם 2 חצילים, בולגרית פיראוס 3% (קטע איתה, היא הרבה יותר טעימה מה-5% שלהם) ולא הצלחתי להתאפק מלהוסיף שן שום אחת שמנמנה. אוח, איך טעים.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף. עוד רעיון - אפשר גם להקליל עם יוגורט עיזים

      מחק